Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Konference GIS Esri 2017 v ČR

Středa, 08 Listopad 2017 09:33

DSC01852Každoroční setkání uživatelů technologií společnosti Esri a zákazníků společnosti Arcdata Praha začíná v zamlžené probouzející se Praze časně ráno ve středu 8. listopadu. První příchozí jsou obslouženi na registraci už od půl osmé a až do půl desáté je příliv účastníků spíše v jednotkách osob. O to větší nápor zde mohou očekávat před zaháje­ním, které je naplánováno na desátou hodinu. Zatímco ve foyer je už asi většina partnerů přítomna se svými stánky a je zde také stále se zvětšující zázemí pořádající firmy, v sále s postery je zatím jen mini­mum plakátů a přibývají velmi pomalu, podle toho jak přijíždějí autoři.

Program začíná obvyklým úvodním projevem Petra Seidla, kterého potkávám už kolem půl osmé. Pak už přijdou na řadu hosté konference, mezi nimi Martin Ouředníček z UK Praha, Jiří Horák z VŠB-TUO, Tomáš Lebeda z Univerzity Palackého Olomouc a dopolední program završí přednáška Jiřího Čtyrokého z Institutu plánování a rozvoje hl. města Prahy. 
Odpolední přednášky jsou nejprve společné na téma technologií, novinek a aktualit, kterých se nejprve ujme Dean Angelides z Esri a pak odborníci firmy Arcdata.
Od pěti hodin odpoledne dochází k rozštěpení na veřejnou správu - eGovernment a správu inženýrských sítí a majetku.
Středeční večer prvního dne konference završí společenský večer.