Google překladač: English Deutsch

Gaudeamus a Autodesk Academia Program

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Akce | Autodesk | Vzdělávání

gaudeamus944.jpgVe dnech 20. až 23. října 2009 se společnost Computer agency zúčastnila XVI. ročníku evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS 2009, kde prezentovala Autodesk Academia Program (AAP), unikátní soubor projektů a aktivit zaměřených na posílení konkurenceschopnosti škol a jejich studentů v oblasti digitálního designu. Na veletrh přišlo desetitisíce studentů z České a Slovenské republiky a také z blízkých zahraničních států. Computer agency prezentovala v rámci AAP zejména studentský komunitní portál, možnost získat studentské licence zdarma a také vzdělávací program pro učitele, licence pro výuku, certifikaci studentů a projekty, zaměřené na technické vzdělávání v oboru digitálního designu.
Zájem studentů se soustředil zejména na možnost získat kreativní softwarové nástroje k realizaci jejich myšlenek a projektů. Dosud nebyly pro tak široké spektrum zejména středoškolských studentů, kteří mají v úmyslu získat vysokoškolské vzdělání, prezentovány jednotlivé projekty AAP a ukázalo se, že je to jedna z velkých příležitostí a marketingových aktivit, které mají jasnou cílovou skupinu.
Bezprostředně po skončení veletrhu je předčasné vyhodnotit úspěšnost akce, je však zřejmé, že Autodesk a jeho akademický Autodesk Academia Program je jedinečný nejen v ČR a SR, ale svou kvalitou a zacílením přesahuje hranice obou států a má šanci stát se standardem pro země v EU zóně.
Nabídku vzdělávání na veletrhu představilo 205 (o 53 více než v roce 2008) českých
i zahraničních univerzit, vysokých, vyšších odborných škol, agentur zajišťujících vzdělávání v zahraničí, institucí zabývajících se přípravou na přijímací zkoušky a poradenstvím.

Mohlo by vás zajímat: