Google překladač: English Deutsch

Valeo spouští soutěž Valeo Innovation Challenge

Autor článku: Valeo   

Tags: automobil | Innovation Challenge | Soutěž | Student | Valeo

valeo innovation challenge-1338V termínu shodujícím se s konáním IAA 2013 Autosalonu ve Frankfurtu zahajuje Valeo globální soutěž pro studenty strojírenství z celého světa – Valeo Innovation Challenge. Prostřednictvím této soutěže nabízí Valeo mladým strojařům z celého světa příležitost hrát aktivní roli v modernizaci automobilů představením produktů nebo systémů, které udělají z automobilů do roku 2030 inteligentnější a intuitivnější produkty. Zúčastnění studenti budou vyzváni k vývoji smělých, revolučních řešení pro budoucí populaci. V prvním kole soutěže budou v týmech složených ze dvou až pěti členů studenti povinni předložit v angličtině inovační, převratný projekt.

V užším výběru pak bude vyzváno 20 týmů k vytvoření modelu ve formátu podle vlastního výběru (fyzická maketa, aplikace nebo jiný způsob). Každý tým bude mít k dispozici 5000 €, aby následně své nápady převedl do praxe a vybudoval funkční předváděcí model. Tři týmy finalistů pak budou prezentovat své projekty odborné porotě složené z expertů Valea a externích partnerů, které bude předsedat generální ředitel společnosti Valeo Jacques Aschenbroich, na Paris Motor Show 2014. Vítězný tým si domů odnese cenu 100 000 €.
Touto inovační soutěži Valeo opět demonstruje, že výzkum a vývoj je její prioritou. Inovace a snížení emisí CO2 jsou dvě z hlavních strategických růstových pobídek Valea, vedoucí týmy, které každý den inovují a vymýšlejí automobily zítřka. Valeo je strategicky zavázáno jednat jako globální partner pro výrobce automobilů, schopný dodávat široce dostupná a moderní řešení.
Skupina Valeo plánuje během následujících tří let přijmout ročně zhruba 1000 inženýrů a techniků, z toho 400 ve Francii.
Více informací o soutěži, pravidlech, časovém harmonogramu a odpovědi na často kladené otázky najdete zde.


Mohlo by vás zajímat: