Google překladač: English Deutsch

HSI získala titul Finalista soutěže IT projekt roku 2013

Autor článku: HSI   

Tags: CACIO | GIS | HSI | IT projekt | SAP | Soutěž | SWOPP

IT proj roku 2013-1408Slavnostní vyhlášení soutěže IT projekt roku 2013 proběhlo 13. února. Nad soutěží organizovanou Českou asociací manažerů informačních technologií (CACIO) převzali záštitu předseda vlády ČR a ministr průmyslu a obchodu. Firmě ČEZ Distribuční služby byl udělen titul Finalista soutěže IT projekt roku 2013 za projekt SWOPP – Operativní plánování servisních činností. Společnost HSI se podílela na oceněném projektu SWOPP (softwarová podpora operativního řízení pracovních příkazů), jehož cílem je poskytnutí softwarové podpory pro operativní řízení pracovních příkazů včetně geografické podpory pro optimalizaci výběru pracovních příkazů a dojezdových tras na místo řešení.

Konkrétně se jedná o funkční propojení systémů SAP, GIS a aplikace v mobilní jednotce s cílem optimalizace činností pracovníků při realizaci skupiny pracovních příkazů. Ing. Ondřej Žák, vedoucí projektu, řekl: „Našim úkolem bylo připravit nástroje pro podporu vizualizace přiřazování pracovních příkazů, tj. lehký klient GIS, a optimalizaci trasy s respektováním důležitosti jednotlivých případů. Pro řešení byly využity platformy ArcGIS Server a rozšíření Network Analyst. Součástí řešení je také obousměrná komunikace se SAP.“ Více o projektu se dočtete v časopise HSI News.
Řešení nasazené ve společnosti ČEZ postoupilo mezi 8 nejlépe hodnocených projektů jedenáctého ročníku soutěže IT projekt roku 2013 vybraných 15člennou odbornou porotou pod vedením prof. Zdeňka Molnára. Seznam všech oceněných projektů je uveden v tiskové zprávě společnosti CACIO.
Do soutěže IT projekt roku jsou každoročně nominovány projekty informačních a komunikačních technologií (ICT) uvedené do praxe, které jsou pozoruhodné uživatelským efektem, technologickým řešením nebo vynikajícím způsobem řízení. CACIO se prostřednictvím této soutěže snaží úspěšné projekty vyhledávat a propagovat.


Mohlo by vás zajímat: