Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nejpodrobnější turistické mapy do mobilu – SmartMaps

Čtvrtek, 16 Srpen 2012 00:00

Tags: Geodézie | GIS | GPS | Mapy.cz | Turistické mapy

smartmaps-01Společnost Mapy.cz (dříve PLANstudio) uvedla ve spolupráci se společností Geodézie On Line unikátní mapové dílo pro mobilní zařízení. Je jím Turistická mapa ČR 1:25 000, která spolu s kompletním plánováním po turistických trasách KČT má ambice uspokojit i nejnáročnější milovníky přírody a technologií.

V dnešní době, kdy chytré mobilní telefony a tablety diktují budoucnost komunikace i navigace, je pro spoustu lidí potěšením využít tato zařízení pro pohyb v přírodě a udělat si z nich tzv. turistické navigace. Tento trend se bude nejspíše stále více prosazovat, a proto i SmartMaps v tomto ohledu míří stále kupředu a jako multiplatformní aplikace stále rozšiřuje portfolio podporovaných zařízení. SmartMaps již několik let udávají tempo rozvoje turistických map pro mobilní zařízení mnoha platforem. A co vše vám může nabídnout?

smartmaps-02Outdorový telefon s aplikací SmartMaps

Mít nejpodrobnější turistické mapy, jaké se vůbec vyrábějí, ve svém telefonu vždy po ruce je výborná pomůcka pro orientaci jak v krajině, tak ve městech. Jedná se o turistické rastrové mapy 1:25 000 s tím nejdetailnějším a nejaktuálnějším zákresem, které jsou vůbec v ČR dostupné. Na těchto mapách pracuje již několik let zkušený tým kartografů, který mapuje jak v terénu, tak zanáší změny a podněty od našich uživatelů. Jako jedna z mála aplikací se tak může pochlubit, že software i mapy pochází od stejného českého výrobce a poskytují tak výborné lokální pokrytí.

Podrobněji o turistických mapách

Turistické mapy 1:25 000 jsou opravdu specializované pro ty nejnáročnější turisty, cyklisty a lyžaře. Jedná se o nejpodrobnější rastrovou turistickou mapu v ČR. Aktuálně pokrývá kompletní území s přesahem do zahraničí. V nabídce je balík 15 oblastí pokrývající celou ČR nebo lze volit jednotlivé mapové listy. Zobrazuje kompletní síť turistických tras, cyklotras a také upravované běžkařské trasy a sjezdovky. Je připravována ve spolupráci s kartografickou firmou Geodézie On Line.

Turistická mapa zobrazuje základní polohopisné a výškopisné informace, např. silnice, zpevněné a nezpevněné cesty, železnici, sídla a jejich části včetně osad a samot, vodní plochy a toky, ostatní plochy (např. lesy, zahrady a sady, vinice, chmelnice), výškové kóty, vrstevnice po 10 m atd. Obsahuje pásové a místní turistické značení, turistické směrovníky, kilometráž, cykloturistické trasy, naučné stezky a samozřejmě zobrazuje pro turisty atraktivní místa – hrady a zámky, rozhledny a místa rozhledu, zříceniny a jiné památky, muzea a galerie, koupaliště, vybrané restaurace a ubytovací zařízení apod.

smartmaps-03Ukázka turistické mapy 1:25 000, kterou můžete mít ve svém telefonu

V čem se liší SmartMaps od jiných mapových softwarů a proč je používat?

  1. Hlavně a především jde o mapy – nejpodrobnější turistické mapy 1:25 000 v off- line verzi. Navíc neustálá aktualizace těchto a všech dalších map je to, co dělá navigaci v terénu použitelnou, jde především o kvalitu map.
  2. Cyklo a turistický routing = naplánovat si výlet jen po cyklostezkách nebo po značených trasách KČT v ČR nemůžete s žádným jiným softwarem na světě! Kompletní pokrytí celé republiky zaručuje opravdu přesnou navigaci v terénu a nabízí naprostou jedinečnost.
  3. SmartMaps se snaží nabízet kompletně off-line řešení aplikace, aby nebylo třeba v terénu se připojovat k internetu. Off-line mapy, vyhledávání adres, POI body, geocaching a především off-line routing. Tato data od nás uživatelé dostávají zdarma v měsíčních aktualizacích.
  4. PC Manager – aplikace pro práci s mapami na PC. Jednoduše připojíte telefon k PC a můžete s mapami z telefonu pracovat na PC. Aplikaci dostávají všichni uživatelé, kteří nainstalují aplikaci SmartMaps včetně FREE verze.

smartmaps-04Možnosti plánování tras Ukázka navigace po turistické značce Itinerář naplánované trasy

smartmaps-05Aplikace PC Manager – ukázka turistické mapy 1:25 000 a zobrazení turistické POI

Novinky u SmartMaps

Od 1. 10. 2011 přešla divize Digital společnosti PLANstudio pod nového majitele Mapy.cz, za kterým stojí největší český poskytovatel internetových služeb Seznam.cz. SmartMaps i tak nadále zůstává suverénním mapovým softwarem a Mapy.cz dodavatelem dat pro Seznam ještě ve větším měřítku. Máme se na co těšit!

Vyzkoušejte

Další informace o mapách i aplikaci najdete na webu www.smartmaps.cz, včetně zkušebních verzí pro vyzkoušení. Pro dnes nejrozšířenější platformu Android najdete aplikaci přímo v Android Play s neomezeným přístupem k on-line turistickým mapám včetně plánování po turistických značkách a případné zakoupení map pro off-line režim. Aplikaci lze tak plnohodnotně využívat i úplně zdarma.


Mohlo by vás zajímat: