Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Rozhodujte efektivně!

Autor článku: Drahomíra Zedníčková   
Středa, 10 Červen 2015 00:00

Tags: GIS | Gismanager | Mapy.cz | Ortomapy | Snímkování | TopGis

gisonline ilustracniStále častěji slyšíme jak je na tom produktivita lidí. Jak jsou na tom země mimo eurozónu špatně, jak jsme na tom letos v Česku dobře, když produktivita vzrostla o 1,8 procenta atd. Co ale měříme? Co má na produktivitu vliv? Lidé jsou často považováni za „zdroje“, ale ve skutečnosti jde o „kapitál“. Je velmi důležité nastavit dobré vztahy, pohodu a fungování závislé na každém zaměstnanci. Jde o motivaci, kterou pro nás je hlavně spokojený zákazník, který neodchází, ale pravidelně se vrací, protože mu usnadňujeme práci a děláme ho spokojenějším.

My se v naší společnosti snažíme hledat trendy a směry vývoje technologií, které umožňují efektivněji rozhodovat, které urychlí a zkvalitní každodenní a běžnou práci. Je jednoduché říci, že je důležité držet kvalitu a garanci. Slova, která slyšíme často a v různých souvislostech. Ale v čem je ta kvalita?

Podstatná část našeho portfolia je v pořizování a sběru geodat. Je v nich obrovská síla, pokud se podaří porozumět souvislostem. Nejsem zastáncem názoru, že robotizace a digitalizace vede k obrovskému nárůstu lidí bez práce. Naopak automatizace a plošné zpracovávání dat otevírá nové možnosti, pokud se podaří systém nastavit tak, že je všem prospěšný a zvyšuje produktivitu.

Naše řešení rychle a přesně zmapuje majetek ve vlastnictví a nastaví jeho údržbu. Jednoduše zdokumentujeme všechna prostranství a z jedné datové sady sférických snímků vytvoříme pasport veřejného osvětlení, dopravního značení, zeleně a dalších jevů, které spravujete. Naše služby sdružují a kombinují různé datové zdroje a lze tak analyzovat věci, které spolu zdánlivě nemusí nesouviset.

Pokud jste potkali auto s koulí plnou kamer, které vám brázdilo městem, tak můžete v krátké době očekávat na portále Mapy.cz pěkné panoramatické snímky. Pokud by vám nestačilo se na jakékoli místo, kudy naše auto projelo jen dívat, a potřebujete si cokoli kolem komunikací změřit, tak vám nabídneme SW GisManager, s nímž bude mapování velmi jednoduché. Jestliže se vám z jakéhokoli důvodu měřit nechce, tak tuto práci uděláme rádi za vás, vycvičeným okem našich operátorů. Jsme si jisti, že měření v terénu nemůže být rychlejší a hlavně se na všechna místa dá kdykoli později vrátit a zjistit další souvislosti (např. vzdálenost lampy od domu, šířku přechodu, výšku obrubníku atp.).

V loňském roce jsme zahájili snímkování celé ČR a tvorbu ortofotomapy, kterou na podzim letošního roku dokončíme. Rozlišení (12,5cm/pixel) je jen jedním z parametrů kvality. Důležité je i to, že budeme provádět snímkování pravidelně – každý rok ½ ČR. Tím je zajištěna aktuálnost, ale také vazba na různé typy úloh, které jsou na pravidelnosti založené. Stereofotogrammetrickým měřením z leteckých měřických snímků získáváme velmi přesná data ve 3D, která jsou vhodná pro následné modelování (hlukové mapy, šíření signálu, 3D interaktivní vizualizace…).

Pro snímkování máme 3 vlastní letadla a v nich různé senzory, které můžeme využívat podle toho, co vás právě zajímá a co řešíte. Za chvíli tu máme konec léta a je potřeba se připravit na chladnější zimní období. Naše práce s létem nekončí a i tady máme co nabídnout. Plošné snímkování měst s termální kamerou a dodání termální ortofotomapy vám ukáže problematické budovy, kde je nutné provést stavební úpravy, nebo nějaká jiná opatření. Pokud se město rozhodne pro toto řešení, tak tím zmapuje nejen budovy, které vlastní, ale také všechny ostatní, což je velmi zajímavou a prospěšnou službou svým spoluobčanům.

Na závěr bych se opět chtěla vrátit k produktivitě. Znáte přístup – dokud to funguje, tak do toho nevrtej? Asi už jsme se s tím potkali všichni. Takovéto „naše pohodlíčko“ (smajlík). My jsme připraveni reagovat na vaše nápady a náměty a vymýšlet společná řešení. Pokrok se kolem nás odehrává a nelze se jen držet toho, co se dělávalo vždycky. Život se dá žít mnohem jednodušeji a ve štěstí, když se ví jak! A my to víme :-)

gisonline nymburk2

gisonline prestice


Mohlo by vás zajímat: