Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Google Mapy v GIS

Autor článku: Redakce   
Pondělí, 23 Listopad 2015 00:00

Tags: Geo | GeoGrid | GIS | Globema | Google | Mapy

google gis ilustracniSpolečnost Globema je autorizovaný partner Google GEO v České republice a v celé střední a východní Evropě. Naše spolupráce se společností Google byla zahájena v roce 2012 a od té doby aktivně vyvíjíme inovativní řešení na produktech Google GEO, zejména Google mapách.

Snadný přístup k prostorovým informacím, možnost stylizace map a přívětivé rozhraní jsou hlavními důvody, proč jsou Google mapy nejpoužívanější platformou na světě. Google mapy v GIS odvětví mají několik způsobů využití, a to buď implementovat Google mapy přímo do software GIS a využívat je jako bohatý zdroj informací (nejen jako pouhou podkladovou mapu) nebo poskytnout data GIS online a zobrazovat je přímo v internetovém prohlížeči. Tato forma prezentace je velmi výhodná z hlediska rozšíření dat mezi pracovníky, kteří nemají přímý kontakt s těžkým klientem GIS ale data z GISu využívají pro svoji práci – jedná se hlavně o zákaznická centra, prodej služeb, terénní techniky, inspektory atd. Pro provozování online přístupu k prostorovým datům není nutné provozovat vlastní hardware a konektivitu, vše se uloží v cloudu Google a jediné, co koncový uživatel potřebuje je datové připojení a internetový prohlížeč. Data jsou díky tomu dostupná jak v pracovních stanicích, tak i tabletech nebo chytrých telefonech.

google gis 1

GeoGrid

Aplikace GeoGrid je určena pro všechny, kteří se pohybují v síťových odvětvích, jako jsou např.: dálkové vytápění, el. Energie, telekomunikace, plyn, voda. Umožňuje prezentaci a editaci dat pomocí map Google, technologie Google Earth (3D), StreetView a prostorových map (snímků pod úhlem 45 stupňů). Kromě toho, GeoGrid umožňuje agregaci dat z jiných zdrojů a systémů společnosti – CRM, ERP, WFM, Fleet Management apod. Tím pádem jsou technická data prezentována spolu s obchodními daty a mapovými podklady.

google gis 2

Úspěšná implementace

Společnost UPC Broadband Slovakia zvolila GeoGrid jako nástroj pro podporu obchodních manažerů v regionu hlavního města Bratislava. Do aplikace GeoGrid byla migrována data o optických a koaxiálních sítí. Tím můžou svým zákazníkům velmi rychle poskytovat přesné informace o nových připojeních. Díky technologiím StreetView a Google Earth Pro je navigace v ulicích velmi snadná a efektivní a pro prvotní terénní průzkum je naprosto dostačující. Tím se výrazně redukoval čas strávený cestováním na dané lokality.


Mohlo by vás zajímat: