Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Zlepšete výkon a práci s CAD aplikacemi pomocí 3D myší

Středa, 25 Březen 2009 16:08

Tags: CAD

Myš 3DconnexionStudie zveřejněná společností 3Dconnexion, která patří pod Logitech, zjistila, že produktivita a efektivita konstruktérů CAD dramaticky stoupá při použití 3D myší této společnosti. Většina ze 190 respondentů studie prohlásila, že používáním 3D myši se zřetelně zvýšila jejich produktivita a výkon při konstrukci a zlepšila se identifikace problémů, čímž se vylepšila i celková kvalita konstrukcí.

Mezi klíčovými zjištěními studie “Ekonomická návratnost 3D myší pro CAD konstruktéry” je, že více než 80 procent všech respondentů uvedlo, že užívání 3D myši zvýšilo jejich produktivitu a většina konstruktérů zaznamenala toto zvýšení během prvního týdne používání 3D myši. Dále pak téměř polovina respondentů uvedla, že se jejich celková produktivita zvýšila o 20 a více procent. Více než 80 procent dotázaných uvedlo, že používání 3D myši usnadnilo identifikaci veškerých problémů spojených s konstrukcí a věří, že používáním 3D myši se celkově vylepšily jejich návrhy výrobků.

“Naše 3D myši vytvářejí ideální kombinaci intuitivní a pohodlné zkušenosti při konstrukci se zvýšenou produktivitou, která je zásadní pro konstruktéry trávící hodiny při navigaci složitými a sofistikovanými aplikacemi. Mimo vylepšení konstrukční praxe jsme zjistili, že naše 3D myši pomáhají zlepšit kvalitu konstrukcí napomáháním při detekci chyb v konstrukci. To může mít ohromný finanční dopad na proces vývoje produktu tím, že se minimalizují nákladné změny při finálních fázích konstrukce."
Dieter Neujahr, prezident společnosti 3Dconnexion
Myš 3Dconnexion

Vyšší produktivita a lepší konstrukce

3Dconnexion 3D myši jsou podporovány více než 130 stávajícími hlavními 3D aplikacemi a jsou navrženy tak, aby značně vylepšovaly produktivitu a efektivitu stávajících organizací používajících CAD, čímž dramaticky zrychlují proces konstrukce od konceptu až po výrobu.

“Od té doby, kdy Bosch Rexroth Canada přešla na 3D konstrukční prostředí v roce 2003, jsme používali výhradně produkty 3Dconnexion. Pevná konstrukce a přesto konkurenční cena z těchto 3D myší dělá “nezbytnost” ve světě 3D digitálních prototypů a produkce, který vyžaduje neustále kratší doby od návrhu až po uvedení na trh a redukovaný pracovní tok. Vždycky jsme byli ohromení tím, kolik času při konstrukci jsme byli schopni ušetřit při nasazení 3D myší společnosti 3Dconnexion s aplikací Autodesk Inventor. Schopnost plně navigovat v 3D modelu při zachování ruky, která ovládá myš, volné tak, aby mohla zároveň pracovat se software, nám umožnilo dosáhnout maximálního výstupu v minimálním čase."
Jim Lambert, manažer konstrukce Bosch Rexroth Canada

Intuitivní navigace pro okamžitou zběhlost

3D myši společnosti 3Dconnexion jsou navrženy pro jednoduché používání a jednoduchou integraci do procesů konstrukce. Při srovnávání s nárůstem produktivity konstrukce vykázaným respondenty průzkumu, kteří používají 3D myš, je čas zaučení minimální v porovnání s časovými úsporami, které uživatel dosáhne. Dle výsledků průzkumu se uživatelé 3D myší rychle dostanou z pocitu pohodlí na pocit zběhlosti. 80 procent účastníků průzkumu zaznamenalo, že se při používání 3D myši cítili pohodlně již dva dny od doby, kdy myš začali používat a 70 procent se cítilo zběhlých již během prvního týdne.

Myš 3Dconnexion SpaceExplorer

“Pro mě není možnost provádění funkcí pan, zoom a rotate v jednom okamžiku pouze pohodlím, ale nyní se stala podstatnou částí našeho procesu konstrukce. Tyto užitkové funkce, které s sebou přináší 3D myši společnosti 3Dconnexion, jsou v dnešním konkurenčním prostředí imperativem. Pokud bychom naše 3D myši dali pryč, bylo by to jako vrátit se zpět v čase a malovat na stěnu jeskyně ohořelým klackem!"
Leo Greene, ředitel E-Cognition Inc. a hlavní konzultant PTC

Na rozdíl od myši, která se pohybuje na ploché rovině, 3D myši společnosti 3Dconnexion umožňují konstruktérům pohyb ve všech třech rozměrech zároveň pomocí šesti stupňů svobody. Jemným zvednutím, stisknutím a otočením čepičky ovládacího prvku mohou uživatelé navigovat pomocí funkcí pan, zoom a rotate a přitom mohou nadále volit jednotlivé příkazy. 3D myši společnosti 3Dconnexion poskytují mnohem intuitivnější a přirozenější cestu interakce s 3D obsahem a umožňují hladký přechod a přístup k hlavním 3D funkcím a příkazům.

Ergonomický design vylepšuje pohodlí

Klobouček ovládacího prvku na 3D myši společnosti 3Dconnexion je citlivý na tlak a vyžaduje minimální pohyb ruky pro zatlačení, zatažení nebo otočení kloboučku při navigaci v 3D aplikacích. Dále 3D myši SpaceExplorer a SpacePilot jsou každá navrženy s měkkou, tvarovanou podložkou pro dlaň, čímž vylepšují opěru ruky a zápěstí. Průzkum dále odhalil, že 3D myši společnosti 3Dconnexion zvyšují pohodlí, což je důležité pro dlouhé konstrukční sezení, což také dále zlepšuje efektivitu. Více než 70 procent uživatelů uvedlo, že užíváním 3D myši snížili nepohodlí při navigaci.

“3D myši společnosti 3Dconnexion používám s aplikací SolidWorks více než čtyři roky. Ta jednoduchost při používání obou rukou značně zvyšuje pohodlí mého pracoviště. Nedokážu si představit, že bych měl zase používat jenom standardní myš.“
David Trapp, mechanický konstruktér v Xradia, Inc

Ukazká použití myší 3Dconnexion

O průzkumu

Studii vypracovala nezávislá společnost pro průzkum trhu MarketLab. Tázala se 190 profesionálních uživatelů zaregistrovaných u 3Dconnexion. Účastníci měli poskytnout zpětnou vazbu s ohledem na jejich poznatky s používáním 3Dconnexion 3D myší ve význačných 3D CAD aplikacích,  jako CATIA, Inventor, NX, Pro/ENGINEER a SolidWorks. Průzkum zhodnotil uživatelské úrovně, stupeň o jaký se zvětšila úroveň jejich komfortu, čas, za jaký byli uživatelé schopni efektivně 3D myš používat, a jak jim 3D myši pomohly zvýšit produktivitu návrhů a kvalitu. Celou zprávu najdete na www.3Dconnexion.com/productivity pod názvem The Economic Payback of 3D Mice for CAD Design Engineers.

3Dconnexion myši v CAD aplikacích

3D myši jsou podporovány ve více než 130 současných nejužívanějších 3D aplikacích. Mezi nimi můžeme jmenovat Adobe Photoshop CS3 Extended a Acrobat 3D, Autodesk Inventor, 3ds Max a Maya, CATIA, NX, Pro/ENGINEER, Second Life Grid Platform, SolidWorks a všechny další špičkové 3D CAD aplikace. Kompletní seznam aplikací najdete na webu 3Dconnexion.
Všechny modely 3D myší – SpaceNavigator Personal Edition (59 EUR), SpaceNavigator Standard Edition (99 EUR), SpaceNavigator pro notebooky (129 EUR), SpaceExplorer (299 EUR), a SpacePilot (399 EUR) jsou dostupné u hlavních CAD/CAM prodejců, jejichž úplný seznam najdete rovněž na webu společnosti, nebo v online prodejně tamtéž.

Mohlo by vás zajímat: