Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

3D tiskárna Mojo firmy Stratasys

Autor článku: Stratasys & MCAE Systems & redakce   
Úterý, 15 Květen 2012 09:57

Tags: 3D tisk | Hardware | MCAE | Mojo | Stratasys | Tiskárna

Mojo_removing-part-1220Souběžně se zveřejněním oficiální tiskové zprávy (8. května 2012) firmy Stratasys o dostupnosti nové malé profesionální tiskárny Mojo se také na webu společnosti MCAE Systems objevil její volný překlad. MCAE je prodejcem produktů Stratasys a tak se není co divit, protože tento model má velkou šanci se stát prodejním trhákem. Zmíněnou 3D tiskárnu můžete mít díky její velikosti (64 x 53 x 46 cm) přímo na své pracovní ploše vedle počítače a realizaci nápadů a kreativitě nestojí nic v cestě. Oficiální zpráva uvádí cenu 9900 dolarů za Mojo 3D print Pack, což je základní balíček všeho, co pro zahájení práce na této tiskárně potřebujete.

Česká verze zprávy cenu balíčku, který obsahuje vše potřebné pro zahájení 3D tisku kvalitních a trvanlivých modelů nezmiňuje, doufejme však, že se nebude příliš lišit od americké. V USA je tiskárna také nabízena na leasing se splátkami do 185 dolarů měsíčně. Balíček obsahuje 3D tiskárnu Mojo, ovládací software, WaveWash čistící zařízení pro odstraňování podpor a Start-up sadu spotřebních materiálů (stavěcí materiál v barvě slonové kosti, podpůrný materiál, čistící tablety EcoWorks, modelovací podložky). Tisk je založen na osvědčené technologii FDM (Fused Deposition Modeling) patentované firmou Stratasys. Mojo používá pro stavbu modelů kvalitní termoplast ABSplus a velmi jemné vrstvení (0,17mm), které zaručuje vysokou kvalitu vytisknutých modelů s vysokým rozlišením všech detailů. Pracovní prostor tiskárny je 127 x 127 x 127mm.
Mojo_PrintPack_1220
Svou výkonností 3D tiskárna Mojo splňuje nejvyšší standardy 3D tisku. Její použití je stejně jednoduché jako použití inkoustové tiskárny. V softwaru se můžete snadno orientovat a optimálně řadit své STL datové soubory prostřednictvím jednoduchého grafického rozhraní v reálném čase. Mojo barevně odlišenými indikátory na obrazovce poskytuje informace o stavu 3D tiskárny, celkovém čase tisku, množství materiálu a zobrazuje stav tiskové úlohy. To vše pak celému konstrukčnímu týmu pomáhá rychleji realizovat své návrhy.
3D tiskárna Mojo - přístup k tiskové kazetě - 1220Narozdíl od předchozích modelů 3D tiskáren Stratasys využívá Mojo inovační variaci tradiční technologie FDM. Modelovací materiál ABSplus a tisková hlava jsou integrovány do jednoho paketu s názvem QuickPack Print Engine. Hermeticky uzavřený modelovací materiál se jednoduše vloží do zařízení a tisková hlava se instaluje podobným způsobem jako kazeta u inkoustové tiskárny.
Čistící zařízení WaveWash pro odstraňování podpůrných konstrukcí je kompaktní, velmi tiché a může být umístěno kdekoliv v kanceláři. Pracuje podobně jako kávovar a nepotřebuje připojení na přívod ani odpad vody. Jednoduše naplníte zásobník vodou, přidáte tabletu Ecoworks a vložíte model. Po skončení cyklu je model očištěn.

„Jméno Mojo znamená kouzlo, jakým je 3D tisk pro ty, kteří ho vidí poprvé,“ říká Jon Cobb, viceprezident Stratasysu pro globální marketing. „Můžete si koupit levnější 3D tiskárnu, ale pro opravdového projektanta nebo inženýra je Mojo nejlevnějším produktem, který nabízí profesionální kvalitu výstupu, přichází jako systém kompletního balíčku a využívá termoplast průmyslové třídy. Očekávám, že bude zajímavý nejen pro inženýry a pedagogy, ale také pro podnikatele a nezávislé návrháře.“

Podívejte se na video s představením tiskárny:

Více informací o 3D tiskárně Mojo získáte na webu společnosti Stratasys.

Mohlo by vás zajímat: