Google překladač: English Deutsch

Přístup k systému a datům v dílně

Autor článku: Lenka Medková   
Úterý, 10 Červen 2014 16:29

Tags: Data | dílna | Řízení | Výroba

TD-IS systemy a data na dilne2 250Systémy pro dílenské řízení výroby více či méně umožňují přístup k potřebným datům v různé podobě. Jedním z příkladů může být plný nebo omezený přístup do hlavního systému pro řízení a plánování výroby nebo MES, podle uživatelských práv pro určité skupiny pracovníků. Například přístup do modulu Stroje, kde vidíme, na kterém stroji se v danou chvíli pracuje, jaká operace, konkrétní výrobní pozice na něm probíhá a kolik času zbývá do jejího ukončení.

Druhý příklad. Dělník provádějící operaci má možnost otevřít si výkres uložený v EasyArchivu tím, že se přihlásí v EasyTechnology na operaci sejmutím čárového kódu příslušné operace na výrobní průvodce.

TD-IS systemy a data na dilne03

Otevře se výkres v PDF pro příslušnou pozici, případně operaci, který je uložen v propojeném DMS (EasyArchiv). Tam, kde je využíváno technických prohlížečů, je možné prohlížet i 3D modely.

TD-IS systemy a data na dilne04

Jako třetí příklad uvádíme využití přístupu k výrobním a montážním pokynům na výrobní lince, které jsou dostupné elektronicky na LCD panelu přímo ve výrobní hale.

TD-IS systemy a data na dilne05
TD-IS systemy a data na dilne06

Dokumentace do nejmenšího detailu popisuje výrobní proces z pohledu pracovníka. Pokyny na pracovištích jsou zpracovány do takových podrobností, jako například „Přidržet a palcem pravé ruky a bříšky prstů zkontrolovat správnost svaření". Jedná se o velice detailní popis, navíc s analýzou času operace.

Příkladů využití bychom našli více, ale tyto tři jsou našimi zákazníky nejpoužívanější.

Autorka je obchodní manažerkou ve společnosti TD-IS, s. r. o.


Mohlo by vás zajímat: