Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

EdgeCAM mocně posílil v automobilovém průmyslu

Středa, 18 Únor 2009 14:17

Tags: CAM

S ročními tržbami okolo 12 miliard EUR a 120 závody v 25 zemích, lze považovat společnost ZF za globálního hráče v oblasti automobilového průmyslu. Prestižní značka ZF je synonymem nabídky vysoké kvality vlakových souprav a podvozků pro výrobce dopravních prostředků. Uplatnění tak nachází jak v osobní, průmyslové nebo zemědělské dopravě.

Zůstat konkurenceschopný na globálním trhu, tváří tvář nižším nákladům je výhodou a zároveň závazkem, který ZF nutí k pokračujícím investicím do zvyšování produktivity. V oblasti CNC obrábění ZF nedávno investoval do systému EdgeCAM, který představuje CAM řešení v produktivním obrábění od společnosti Planit Holding, kterou v České a Slovenské republice zastupuje firma Nexnet a.s.
Tato investice je vyvrcholením dlouhodobého projektu společnosti ZF a německého dodavatele EdgeCAM, společností Wecomp. Po celou dobu intenzivních konzultací spolu těsně spolupracovali konzultant společnosti Wecomp pan Martin Biewer a Max Weishauplem, technický konzultant ZF. Projekt stavěl na tom, že EdgeCAM je schopný splnit jako 3D CAM systém náročné technické požadavky společnosti ZF. Hlavním požadavkem po CAM systému bylo co nejjednodušší a nejrychlejší napojení na existující procesy. Zároveň se předpokládalo, že implementace bude náročný úkol.
Naštěstí, všechny nezbytné prostředí a parametry datových přenosů byly předem dobře definovány a tak bylo velmi rychle dosaženo hlavního záměru, tj. implementace komplexního řešení, které pokrývá všechny procesy. Implementace navíc zahrnovala také vývoj nástroje, který přenáší data, jako jsou rozměry a tolerance modelů z Pro/ENGINEER přímo do EdgeCAM, což přináší vysoký stupeň automatizace při programování dílců. Výsledkem je dosažení kratších programovacích časů při růstu produktivity.

„Tato dohoda se společností ZF představuje další milník na naší cestě k tomu, stát se vedoucím poskytovatelem CAD/CAM řešení v automobilovém sektoru. Stejně tak, jako je tento kontrakt týkající se nákupu padesáti stanic EdgeCAM za téměř 800.000 EUR skvělým obchodem, je také jedním z největších úspěchů v naší 16leté historii.“
Manfred Kukla, jeden z vedoucích manažerů ve společnosti Wecomp

„Při našem výběru a posuzování z deseti oslovených CAM kandidátů, byl EdgeCAM jediným systémem, který v sobě ukrývá proces automatizace nástrojů, které jsme požadovali“, říká k nasazení EdgeCAM do výroby v německých závodech ZF pan Petr Robl, který je hlavním manažerem výroby v ZF. „Stupeň integrace a propojení, kterého jsme dosáhli mezi EdgeCAM a naší CAD platformou Pro/ENGINEER, nám umožňuje vzít model dílu a automaticky vygenerovat a použít optimální dráhu nástroje. Implementace systému EdgeCAM začala v závodě Pasov (jihovýchodní Německo), kde je 600 CNC strojů. Dalším klíčovým aspektem EdgeCAM je jeho naprostá kompatibilita s databázovým systémem pro nástroje FaSys. Úroveň nově dosažené produktivity s EdgeCAM nám tak zaručuje vysokou návratnost naší investice.“

„Stejně jako jde v tomto případě o velký úspěch pro EdgeCAM v Německu, tak jsem obzvláště rád, že nárůst dosažené produktivity ze strany ZF byl již znatelný během realizační první fáze tohoto projektu,“ říká Nick Spurrett, který má německý trh s EdgeCAM u Planit na starosti. „Srovnáním firemní strategie v oblasti CAM pomocí EdgeCAM, společnost ZF ukazuje, že investice ve výrobě do automatizace je shodná s plánem vývoje tohoto produktu. ZF, která má své závody v zemích s různou úrovní nákladovosti, byla nucena zvolit nejvhodnější CAM řešení pro budoucí implementaci ve všech oblastech svého zájmu. Pro globální organizaci jako je společnost ZF není řešením založit výrobu na nízkých mzdových nákladech. Cena práce je pouze jedním z faktorů složité rovnice, která definuje trvalou konkurenceschopnost.“
Zájem o maximální produktivitu ve vazbě na Pro/ENGINEER nejen v Německu dokládá také příklad závodu v Nitře na Slovensku. EdgeCAM, který zastřešuje Nexnet SK s.r.o., je zde již nasazen ve výrobě od roku 1999. V současné době společnost ZF SACHS Slovakia, a.s. využívá 8 stanic, které jsou rozděleny mezi několik výrobních divizí.
Ostrá verze EdgeCAM zdarma na 1 měsíc
Po dobu jednoho měsíce nabízíme možnost, vyzkoušet si zdarma ostrou verzi, včetně technické podpory a přístupu k produktovým informacím EdgeCAM v zabezpečené oblasti pro uživatele na webu EdgeCAM. Věříme, že této možnosti využijete a získáte tak přesné informace o modulárním řešení systému EdgeCAM v oblasti frézování, soustružení nebo drátového řezání, a to vždy v návaznosti na vámi určený CAD produkt.
Technická podpora EdgeCAM

Základním pilířem technické podpory EdgeCAM je On-line aplikace eSupport. NEXNET eSupport byl zaveden za účelem poskytování co nejlepší podpory všem uživatelům EdgeCAM v ČR a SK. Našim cílem je včasná a efektivní podpora a neustálé zlepšování úrovně služeb zákazníkům. Tento dokument poskytuje náhled na pravidla naší technické podpory směrem k zákazníkům EdgeCAM.
NEXNET eSupport je on-line služka založená na technologii PHP, okamžitou reakci na požadavek zákazníka. Zákazník má neustále k dispozici celou historii komunikace s technickou podporou. Na základě řešených dotazů, je vytvářena knihovna řešení, která nabízí rychlou a přehlednou pomoc v databázi technických řešení. Každý problém (Ticket) má unikátní číslo (ID), podle kterého je zařazen do databáze, to umožní jeho snadné vyhledání. Při komunikaci např. přes Zelenou linku pak stačí pouze uvést toto číslo a příslušný technik má k dispozici okamžitě celou historii řešeného problému.
NEXNET, a.s. jako Master distributor zodpovídá za kvalitu poskytovaných služeb, proto je naším cílem využití služeb eSupportu všemi zákazníky EdgeCAM.
Nabízíme vám jeden měsíc plné technické podpory při využití plné verze EdgeCAM – vše zdarma!
Vážení čtenáři, protože víme, jak důležitou roli při výběru vhodného CAD/CAM softwaru hraje kvalitní technická podpora, nabízíme vám unikátní možnost otestovat EdgeCAM v plné verzi, včetně technické podpory.
Pokud máte o tuto nabídku zájem, zaregistrujte se prosím na webu www.edgecamcz.cz v sekci uživatelé, do registračního formuláře v poli Poznámka, prosím napište heslo IT CAD. Po ověření vaší registrace vám zašleme licenční klíč k EdgeCAM s platností na 1 měsíc. Získáte tak možnost vyzkoušet všechny klíčové vlastnosti EdgeCAM!
Součástí instalačního CD, které si můžete stáhnout z našeho webu nebo vám bude zaslána poštou, je i základní příručka První kroky s EdgeCAM, kterou doporučujeme prostudovat!
Věříme, že vás EdgeCAM zaujme. Neváhejte se na nás obrátit, jsme tady pro vás!

Mohlo by vás zajímat: