Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

10 důvodů proč používat Pro/ENGINEER Wildfire 4.0

Pondělí, 23 Únor 2009 11:38

Tags: CAD | CAE | CAM

Pro/ENGINEER Wildfire 4.0Pro/ENGINEER, integrovaný 3D CAD/CAE/CAM systém firmy PTC, nabízí ve své nové verzi Wildfire 4.0 celou řadu nových funkcí pro vývoj digitálního modelu výrobku, analýzy a simulace a přípravu výroby. Následující výčet obsahuje 10 nejvýznamnějších důvodů, které by měly vést konstruktéry k využití Pro/ENGINEER Wildfire 4.0.

 

 

1. Rychlejší konstrukce

Zrychlete konstrukci pomocí nové technologie Auto Round . Zredukujte počet opakovaného vytváření prvků a šetřete čas během zaoblování na vašem modelu. Pro/ENGINEER automaticky analyzuje 3D model, vybere všechny hrany k zaoblení a vytvoří optimální sekvence prvků zaoblení. Například u komplexního modelu trvá středně pokročilému uživateli vytvoření zaoblení 90 minut, expertnímu uživateli 20 minut. Při použití funkce Auto Round to zvládnete za 40 sekund.

 

Pro/ENGINEER Wildfire 4.0

2. Snadnější management velkých sestav

Nový automatický management paměti vašeho počítače zkracuje čas načítání rozsáhlých sestav a řídí nastavení zobrazení požadovaných detailů v sestavě. U rozsáhlých projektů ušetříte díky novému managementu až 40% paměti oproti předchozí verzi. Nový Reference Viewer vám lépe zobrazí závislosti a vztahy součástí a podsestav, nový náhled na zjednodušené reprezentace vám ještě více usnadňuje vyhledání potřebné reprezentace. Konfiguraci výrobků urychluje vylepšená funkcionalita pro záměnu komponent v sestavách.
Pro/ENGINEER Wildfire 4.0

3. Rychlejší editace ploch

V Pro/ENGINEER Wildfire 4.0 můžete editovat plochy snadno a rychle. Jednoduchým kliknutím myší na plochu a následným tažením manipulujete s tvarem plochy. Tento nový nástroj umožňuje současnou editaci tvaru, vyhlazení a tečného napojení, včetně požadované křivosti. Veškeré prováděné změny jsou okamžitě zobrazovány v „živém“ náhledu na editovanou plochu.
Pro/ENGINEER Wildfire 4.0

4. Vylepšení pro export a import dat

Nový, inovovaný Import DataDoctor zrychluje opravy importované geometrie a poskytuje vám vizuální zpětnou vazbu k zásahům během procesu opravy importovaných dat. S novým nástrojem Feature Recognition Toolkit můžete snadno a rychle převést importovanou geometrii na parametrické prvky (např. otvor, protažení, zaoblení, sražení hrany a pole prvků). Komunikaci s vašimi zákazníky a partnery můžete zlepšit a zefektivnit pomocí zavedením přenosu 3D PDF souborů nebo dat ve formátu JT přímo z prostředí Pro/ENGINEER.
Pro/ENGINEER Wildfire 4.0

5. Realistická vizualizace výrobku

„Vdechněte život“ součástem a sestavám pomocí pokročilých vizualizačních funkcí a vytvořte fotorealistické prezentace výrobku ve vysoké kvalitě. Vždyť data již máte hotova. Tak použijte ještě jednou svůj Pro/ENGINEER a využijte celé řady vylepšení pro nasvícení scény, definujte odraz oblohy nebo odlesky okolí, dynamicky umisťujte textury povrchu. Ukažte zákazníkovi váš výrobek v realistickém zobrazení dříve, než jej vyrobíte.
Pro/ENGINEER Wildfire 4.0

6. Chytřejší 3D výkresy

Zvyšujte úroveň sdílení informací o výrobku a zrychlete tvorbu výrobní dokumentace prostřednictvím automatického zobrazování kót ve 3D výkresech. Organizaci obsahu výkresu usnadňuje nové řízení zobrazení hladin ve View Manageru, snadné řízení obsahu poznámek a tabulkové zobrazení požadovaných parametrů. 3D výkresy můžete publikovat ve formátu ProductView a distribuovat tak informace o vašem výrobku dříve, bezpapírově a kamkoliv je třeba.
Pro/ENGINEER Wildfire 4.0

7. Větší výkon v CAM

Vylepšení v Pro/NC dále zjednodušuje a automatizuje transformaci konstrukčního návrhu do výrobního procesu. Snadno použitelné a výkonné nástroje Proces Manageru usnadňují tvorbu, editaci a optimalizaci NC programů zabezpečujících maximální kvalitu produktu a požadovanou rychlost výroby. 3D poznámky a další nové nástroje vám pomohou významně zkrátit dobu potřebnou pro přípravu výroby.
Pro/ENGINEER Wildfire 4.0

8. Lepší ochrana CAD dat

Pro/ENGINEER Rights Management Extension vám pomůže posílit ochranu duševního vlastnictví obsaženého ve vývojových datech výrobku. Jako první CAD integruje Pro/ENGINEER Wildfire 4.0 celosvětově uznávanou technologii Adobe LiveCycle Rights Management ES přímo do prostředí CAD. Tato unikátní integrace vám umožní dynamicky řídit přístup k CAD datům, povolit nebo zakázat kopírování nebo tisk vašich dat poté, co je  odešlete data ze svého zabezpečeného datového úložiště či PDM systému. Zabezpečte své externí vývojové a výrobní procesy. Nyní můžete bezpečně sdílet svá důvěrná data.
Pro/ENGINEER Wildfire 4.0

9. Rychlejší elektromechanická konstrukce a spolupráce na vývoji

Odstraňte chyby vznikající nedostatečnou komunikací mezi konstruktéry elektronické a mechanické části výrobků. Nový modul Pro/ENGINEER ECAD-MCAD Collaboration rozšiřuje možnosti spolupráce při souběžném vývoji elektromechanických zařízení. Můžete snadno sledovat změny ECAD a MCAD konstrukce, navrhnout, akceptovat nebo odmítnout úpravy. Ploché kabely můžete automaticky vytvářet několika kliknutími myší v 3D modelu sestavy výrobku.
Pro/ENGINEER Wildfire 4.0

10. Rychlejší analýzy

Nový modul Pro/ENGINEER Tolerance Analysis Extension umožňuje snadno analyzovat tolerance rozměrů, tvaru a polohy přímo ve vašem 3D modelu. Pro toleranční analýzy využívá Pro/ENGINEER Wildfire 4.0 světově osvědčenou technologii CETOL. Pro/ENGINEER Mechanica zpřístupňuje sofistikované simulace chování běžným konstruktérům. Zpracování a porovnání výsledků analýz je ještě více zjednodušeno a zrychleno. Pro/ENGINEER Advanced Mechanica vám umožní analyzovat nelineární, elastické materiály a umožní v sestavách počítat s lokálním třením při  kontaktních úlohách.
Pro/ENGINEER Wildfire 4.0

Mohlo by vás zajímat: