Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

VariCAD 2009

Autor článku: Administrator   
Pátek, 04 Prosinec 2009 12:16

Tags: 3D CAD | Software

VariCAD 2009Výkonný 3D CAD pro strojaře za příznivou cenu

Systém VariCAD rozhodně nepatří mezi žádné nováčky nejen v naší republice, ale ani v zahraničí, jeho počátky sahají do 80. let minulého století. Původní 2D aplikace byla během následujících několika let rozšířena o 3D modelování. Jedná se o český CAD systém, který si vydobyl nezanedbatelné místo na profesionálním trhu v mnoha zemích světa.

Systém je možné provozovat na PC platformách s operačními systémy MS Windows a Linux (32 i 64 bitové verze), k dispozici je verze česká, anglická, německá a nedávno byla spuštěna i verze japonská.
Mezi významné zákazníky v ČR patří např. RDC Kutná Hora, ODES Jaroměř, SKM Litomyšl, Brano divize N. Bor, NATE a TENEZ Chotěboř, v zahraničí např. Subaru Teleskope (USA, Havaj), FESTO (Belgie, Irsko), Max-Planck Institut (Německo), REHAU (Francie), NTT-B.R. Laboratories (Japonsko) atd., používá se také na univerzitách, např. Tokio, Texas, Darmstadt…

Ukázka z SKM Litomyšl - překlápěcí zařízeníŠiroká nabídka funkcí

Pořízením VariCADu získáte kvalitní strojírenský 3D CAD, který obsahuje komplexní balík nástrojů pro navrhování výrobků pomocí přímého i parametrického modelování, vytváření rozsáhlých sestav nebo jednotlivých dílů, tvorbu technické dokumentace, automatické generování kusovníků, obsáhlé knihovny strojních součástí, pevnostní výpočty a kontrolní funkce, rozviny, převodníky dat pro spolupráci s dalšími CAD, CAM a MKP systémy a samozřejmě možnost přenosu negrafických dat do informačních systémů. Všechny tyto moduly jsou zahrnuty již v základní ceně systému, která je milým překvapením.

Levný přechod na 3D

Stále je ve strojírenství nemalé množství firem, které používají pro konstrukční práce pouze systémy na 2D. Tyto firmy si často uvědomují, že pokud nechtějí zaostávat za konkurencí a přicházet v budoucnu postupně o své zákazníky, potřebují začít tvořit ve 3D a zkrátit dobu potřebnou pro dokončení projektů. Zatím je většinou od tohoto kroku odradila vysoká cena nebo obavy, že přechod na 3D bude dlouhodobá záležitost. Ale především v současné době, kdy je potřeba používat řešení pro zkvalitnění výroby a zvýšení konkurenceschopnosti, je pořízení právě tohoto systému správnou volbou.

Ukázka z GP Plastics Prostějov - Linka na zpracování fólií

Výměník - ukázka prostředí systémuPřímé modelování

Od počátku vývoje VariCADu byl kladen důraz především na to, aby systém byl lehce osvojitelný, umožňoval snadné ovládání, rychlý způsob modelování a jeho nároky na HW byly co nejnižší. Za zmínku stojí i to, že již od první 3D verze byl modelář postaven na filosofii přímého modelování a VariCAD tuto funkčnost nabízí i nadále. Uživatel si může sám vybrat, jakým způsobem propojí parametrické modelování s přímým modelováním, u které části výrobku upřednostní konkrétní způsob tvorby. Samozřejmě i na parametrickém modelu můžete přejít k přímému modelování anebo naopak. Je trochu úsměvné, že prodejci některých jiných CAD systémů dříve metodu přímého modelování kritizovali a považovali ji za podřadnou, nyní se předhánějí, kdo uvede na trh dřív systém s těmito možnostmi.

Ukázka z Mechanika Prostějov - zastřešení pavilonu ZOO PrahaFormáty a knihovny

VariCAD pracuje s formáty DWB, DWG (AutoCAD), STEP, IGES, STL a DXF. V dalších verzích, které se připravují pro letošní a příští rok, přibudou například přepracované a rozšířené 2D a 3D knihovny, které si budou moci zákazníci libovolně upravovat daleko komfortnějším způsobem než nyní, budou k dispozici funkce pro vyšetřování mechanismů, tvorbu ozubení, modelování obecných ploch atd.

Další výhody

Aby byl každý uživatel schopen za velmi krátkou dobu systém dokonale ovládat a využívat ho co nejefektivněji, má k dispozici kvalitní technickou podporu (telefonicky, e-mail, konzultace) a výběr ze široké škály školení od kurzů pro začátečníky až po specializovaná školení nebo individuální školení dle požadavků konkrétního zákazníka.

 

Ukázka z ODES Jaroměř - třídicí linka na PET lahve

 


Mohlo by vás zajímat: