Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Delcam představil CAM pro SolidWorks

Pátek, 12 Listopad 2010 11:17

Tags: CAM | SolidWorks

konferenceNa  konferenci  SolidWorks  World  2010  v  kalifornském  Anaheimu  představil  Delcam  svůj  integrovaný  obráběcí  CAM  systém  pro  SolidWorks. Tato prvotní verze systému pro SolidWorks obsahuje i špičkovou technologii vrtání a dvou- až pětiosého frézování. V budoucnosti bude systém řešit  celé široké  spektrum  obráběcích  operací  včetně  soustružení,  soustružnicko-frézovacích operací a elektroeroze. Systém „Delcam for SolidWorks“ přináší výhody spojované se systémem PowerMILL i FeatureCAM. Je založený na osvědčených obráběcích algoritmech, které už využívá více než 30 000 zákazníků na celém světě.


Software stejně jako PowerMILL disponuje mimořádně  rychlým  výpočtem  dráhy,  ale  navíc i  veškerými  pokročilými  strategiemi  vysokorychlostního  obrábění,  mezi  které  patří  například trochoidální hrubování, spirálové dokončování i Delcamem patentovaná technika obrábění s vyhlazením dráhy nástroje typu Race-Line. Tyto strategie zajišťují ještě vyšší produktivitu, maximální životnost stroje a dokonalé povrchové provedení, a to i při práci s těmi nejtvrdšími a nejnáročnějšími materiály.

Zároveň se Delcam for SolidWorks stejně intenzívně jako dříve zaměřuje na snadné používání, kterým  se  vyznačoval  už  systém  FeatureCAM. Protože využívá plnou datovou automatizaci, je spolehlivý  a konzistentní.  Nový  software  bude obsahovat především, stejně jako FeatureCAM, systém automatického  rozpoznání  prvků,  který automaticky z modelu vytvořeného v SolidWorks načte veškeré informace o prvcích. Systém tak nejen že v modelu najde otvory a kapsy, ale navíc automaticky sdruží podobné otvory do skupin podle velikosti a typu, rozpozná úkos na stěnách kapes a jejich zaoblení či sražení. Po rozpoznání prvků potom Delcam for SolidWorks automaticky  zvolí  nástroje,  obráběcí  strategie  a rychlosti, aby bylo možné fázi programování ukončit.

Systém  Delcam  for  SolidWorks  je  samozřejmě plně provázaný s pracovním prostředím SolidWorks, takže se program chová jako SolidWorks a stejně i vypadá. Navíc je plně asociativní, takže se jakékoliv úpravy modelu automaticky projeví i úpravou drah. Tato provázanost je propracovanější než u celé řady jiných integrovaných  systémů  tohoto  typu.  Delcam  for  SolidWorks  nejen  že  stávající  dráhy  pozmění,  ale přehodnotí  i  výběr  nástrojů  a  strategií,  které podle potřeby upraví také.

Integration_04   Integration_05

Veškeré  dráhy  vytvořené  programem  Delcam  for  SolidWorks  se  dají  ověřit  na  počítači v rámci integrovaného simulačního modulu ještě před tím, než se model zadá obráběcímu centru.  Software  je  vybavený  celou  řadou  postprocesorů   od   Delcamu,   které   zajišťují   rychlý a přesný přenos dat do všech rozšířených typů obráběcích strojů.

S programem Delcam for SolidWorks se Delcam vydává novým směrem. V minulosti tato společnost  veškerý  svůj  obráběcí  software  vyvíjela v podobě  samostatných  systémů,  které  se  daly propojit s libovolným programem typu CAD. Delcam for SolidWorks tak nyní nabízí přístup ke světově unikátním algoritmům Delcamu přímo z prostředí předního projekčního systému.


Mohlo by vás zajímat: