Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

DP Technology uvedla na trh ESPRIT 2016

Autor článku: Tisková zpráva   
Úterý, 22 Březen 2016 00:00

Tags: CAD | CAM | DP Technology | ESPRIT | Strojírenství

esprit ilistracniSpolečnost DP Technology oznámila uvedení nové verze svého CAM produktu Esprit 2016. Nový Esprit ProfitTurning kombinuje tradiční metody soustružení s možností realizovat trochoidální dráhy nástroje. Esprit 2016 disponuje novou moderní strategií pro vysokorychlostní hrubování na soustruhu, nazvanou ProfitTurning, v níž je implementováno nové jádro Esprit Physics-Based Cutting Engine.

Zatímco tradiční strategie obrábění berou v úvahu jen geometrický tvar obrobku, ProfitTurning tvoří dráhu nástroje s ohledem na mnoho faktorů obrábění a charakteristik stroje, které mají vliv na výkonost obrábění. Esprit 2016 ProfitTurning výrazně zlepšuje řízení řezu ve tvrdých materiálech, jako jsou titan nebo inconel. ProfitTurning navíc omezuje nepravidelnosti řezné síly a sklon k vibracím. Dalším přínosem je výrazné zkrácení doby cyklu a to až o 50 % ve srovnání s tradičními metodami obrábění.

Rychlost simulace

V CAM softwaru hraje klíčovou roli rychlost simulace a Esprit si udržuje svou pozici v první linii vývoje urychlování běhu simulace bez kompromisů v přesnosti a stabilitě. Esprit 2016 zvyšuje rychlost simulace a přispívá tak ke zlepšení kvality povrchu při dokončování, což uživatelům šetří cenný čas.

Nastavení modelu nástroje

Nástroj Nastavení modelu nástroje v Espritu 2016 poskytuje CAM programátorům pokročilé řešení pro správu a nastavení nástrojů. Esprit také podporuje nástroje soudkových fréz, aby pokrýval více 5osých a 3osých obráběcích cyklů.

Esprit podporující Cloud navíc spolupracuje s aplikací MachiningCloud APP, která uživatelům umožňuje opakovaně využívat osvědčená řešení pro obrábění a snadno je importovat přímo do systému Esprit.


Odebrání zaoblení v Espritu 2016 z jakéhokoliv CAD modelu umožňuje, aby bylo vytvořeno nové zaoblení podle poloměru nástroje.
(a) Před odebráním zaoblení (b) Po odebrání zaoblení


Nová funkce rozpoznávání děr v Espritu 2016 automaticky rozlišuje různé typy otvorů, včetně částečných a koaxiálních, a následně je klasifikuje.


Jestliže jde o díry se společnou osou, bude je Esprit 2016 díky funkci Rozpoznání prvku děr obrábět najednou.


S novým parametrem trochoidní šířky v Espritu 2016 mohou uživatelé ve strategii ProfitMilling nastavit šířku trochoidních pohybů od širokých (a) do úzkých drah (b), aby mohli vytvářet trochoidní pohyby pro frézování jakéhokoliv tvaru a velikosti kapes.

Kontrola CAD souborů

Esprit 2016 má také rozšířené funkce pro kontrolu CAD souborů, které detekují a opravují kritické chyby v importovaných modelech. Uživatelé navíc mohou editovat nebo odebírat zaoblení nebo dokonce extrahovat hřbetní křivky zaoblení jako dráhy nástroje pro obrábění.

Rozpoznání děr

Nová funkce Rozpoznání prvku děr v Espritu 2016 zahrnuje automatické rozeznávání různých typů složitých děr a jejich následnou klasifikaci. Esprit také měří úhel zakřivení otevřených děr, čímž zpřesňuje složité operace vrtání a zvyšuje jejich produktivitu.

Novinky v EDM

Nové nástroje pro EDM obrábění v Espritu 2016 usnadňují hrubování a prodlužují životnost nástroje. Nastavitelný příjezd v CAM Esprit specifikuje dodatečný přídavek, aby se zmenšil objem materiálu, který je třeba po vyjiskření následně odebrat broušením. Další novou funkcí pro EDM obrábění je optimalizovaný první nájezd, který chrání nástroj drátu před zaváděním v místě, kde není žádný předvrtaný zaváděcí otvor.

„Esprit 2016 ProfitTurning výrazně zlepšuje řízení řezu ve tvrdých materiálech, jako jsou titan nebo inconel. ProfitTurning navíc omezuje nepravidelnosti řezné síly a sklon k vibracím. Dalším přínosem je výrazné zkrácení doby cyklu a to až o 50 % ve srovnání s tradičními metodami obrábění.“ Ivan Krstič, R&D Product Manager ve společnosti DP Technology

Další vylepšení

U plynulého 5osého frézování eliminuje Esprit 2016 nežádoucí pohyby v cyklech třískového obrábění (Swarf Milling) a vyrovnává nepřesnosti při spirálovém dokončování povrchu dílce. Posuv přejezdů při spirálovém hrubování nyní může být větší, což vede ke zkracování doby obrábění. Esprit 2016 urychluje výrobu zvýšenou rychlostí simulace a uplatněním inovačních strategií obrábění, které šetří čas při programování a optimalizují zisk.

O CAM softwaru Esprit

Esprit je CAD/CAM software s podporou cloudových technologií, kompatibilní s kompletní řadou aplikací pro obráběcí stroje v široké škále průmyslových odvětví. Esprit nabízí výkonné programování pro kompletní spektrum strojů, frézovací centra s 2–5 osami, soustružnická centra s podporou 2–22 os, řezání drátem (EDM), multifunkční soustružnicko-frézařská centra, švýcarské dlouhotoče, soustruhy s B osou, vysokorychlostní 3- a 5osé stroje. Esprit nabízí certifikované tovární postprocesory, přesný G-kód a prvotříní zákaznickou podporu. Esprit je řešením pro všechny značky a typy obráběcích strojů.

O firmě DP Technology

DP Technology Corp., tvůrce CAD/CAM softwaru Esprit, má své sídlo v Camarillu v Kalifornii, USA, a vývojářské týmy v Kalifornii, Florencii a Berlíně. Kanceláře zajišťující prodej a technickou podporu jsou v Evropě, Asii, Severní Americe i Jižní Americe.

esprit.europe@dptechnology.com 
www.espritcam.com 


Mohlo by vás zajímat: