Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Měsíc do uzávěrky přihlášek Studentských projektů 2009/2010

Autor článku: Karel Heinige   
Pondělí, 21 Září 2009 12:16

Tags: 3D CAD | Akce | Software | TurboCAD | Uživatelé

logo_soutez939.jpgSpolečnost ŠPINAR – software zve školy a studenty k účasti na 4.ročníku soutěže Studentské projekty 2009/2010. Aktuální ročník je pořádán ve spolupráci se Střední školou stavební a dřevozpracující v Ostravě-Zábřehu. Tradici této soutěže založila společnost ŠPINAR – software v roce 2006. V každém ročníku se viditelně naplňují cíle, s nimiž soutěž vznikla, a to podpořit výuku nových softwarových technologií ve školách a především motivovat studenty, aby pomocí těchto technologií, svých školních znalostí a zapojením vlastní fantazie vytvořili výstupy, které si žádá praxe. Účastí v soutěži se studentům otevírají nové možnosti a příležitosti k budoucímu profesnímu uplatnění.
Soutěž je určena pro studenty všech typů škol v České a Slovenské republice (zejména technických oborů v oblasti nábytkářství, interiérové tvorby, dřevařství, truhlářství, architektury, strojírenství, designu, automobilového průmyslu, elektrotechniky a deskriptivní geometrie), které mají zakoupený program TurboCAD, a také pro studenty, kteří vlastní osobní licenci programu TurboCAD.
Studenti se do soutěže mohou přihlásit na základě vyplnění závazné přihlášky. Přihláška společně s pravidly soutěže je uveřejněna na internetových stránkách www.spinar.cz. Vyplněný formulář přihlášky je nutné zaslat do 23. října 2009 prostřednictvím elektronické pošty na adresu eva.komonova@spinar.cz nebo v tištěné podobě na adresu společnosti ŠPINAR – software s. r. o., Lipová 11, 602 00 Brno.
Soutěž je rozdělena do dvou kol. V prvním kole vybere odborná porota, složená z vysokoškolských učitelů, učitelů ze středních škol a odborníků z praxe, 20 nejlepších  projektů, které postoupí do finále.  
Slavnostní finále čtvrtého ročníku soutěže proběhne ve dnech 29. – 30. dubna 2010. Účastníky přivítá město Ostrava. První finálový den proběhne obhajoba studentských projektů, slavnostní vyhlášení vítězů soutěže a společenský večer, který se bude konat v areálu hornického muzea Landek. Pro účastníky je připravena prohlídka muzea, v jejímž rámci se dozvědí o historii hornictví v kraji a zúčastní se také sestupu do důlní šachty. Program bude doplněný vystoupením taneční skupiny, či hudebním představením a zakončený společenským večerem v tradiční hornické restauraci. Druhý den bude pokračovat soutěží dovedností, při níž studenti uplatní své dosavadní znalosti a především praktické dovednosti v programu TurboCAD.
Celá akce proběhne za účasti mediálních partnerů soutěže, podnikatelů, odborníků z praxe, vysokoškolských profesorů, středoškolských učitelů, učitelů odborného výcviku a dalších.
Vítězové obdrží hodnotné ceny od hlavního organizátora akce a od sponzorů.

Mohlo by vás zajímat: