Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

DS Forum 2009

Úterý, 01 Prosinec 2009 08:56

Tags: CAD | CATIA | Dassault | PLM

DS Forum 2009Ve středu 20. května proběhlo v kongresových prostorách pražského kongresového hotelu Clarion DS Forum 2009, pořádané společností Dassault Systèmes a jejími partnery. DS Forum je putovní a pro účastníky bezplatná jednodenní akce, která se před Prahou už letos zastavila například v rumunské Bukurešti a britském Coventry a po Praze pak v polské Wisle.

Forum se stalo místem k setkání řídících pracovníků, manažerů, inženýrů, projektantů a akademických institucí z různých sektorů české ekonomiky. O prezentace se postarali zástupci pořádající společnosti, prodejní partneři a zástupci uživatelů produktů z produkce Dassault Systèmes.
Účastníci se tak mohli seznámit s vizemi a strategií společnosti Dassault Systèmes a také s praktickými případy nasazení 3DVIA Composeru, vývojem produktu a externí komunikací za pomoci ENOVIA SmarTeamu i s přínosy, strategickým významem a specifickými rysy velkých PLM projektů.
Prostor byl i na vzájemnou výměnu zkušeností, setkání s odborníky ze společnosti Dassault Systèmes a jejích českých partnerů.
O „živou“ ukázku PLM 2.0 na platformě V6 s on-line připojením do Francie se postarali Guillame De Canck a Jozef Lajda přímo v sále a na dálku jejich kolega ve Francii. Konstruktéři pracovali souběžně na stejných datech, která byla uložena ve Francii, což podle tvrzení prezentátorů v současné době neumí žádný jiný PLM systém.
V odpoledních praktických seminářích se účastníci měli možnost seznámit s dalšími možnostmi, které nabízí CATIA, vše si přímo na počítači prohlédnout a vyzkoušet a zdokonalit tak vlastní znalosti a rozšířit dovednosti. K tématům patřily například implementace pokročilých funkcí Knowledgeware, analýzy, výkonné 5osé frézování v CATIA V5 nebo také simulace robotů pomocí DELMIA PLM Express, CATIA technický design a další. K prohlídkám zvaly i stánky doprovodné výstavy TechniFair, kde jsme našli vystavovatele jako T-Systems, Dytron či Technodat, ale i Lenovo nebo Objet a další.

DS Forum 2009
Na závěr proběhlo vyhlášení výsledků vědomostního testu. O tom, že nebyl zrovna jednoduchý, svědčilo to, že mnoho odpovědních lístků bylo po vytažení z osudí pro špatné odpovědi vyřazeno. Vítěz si odnesl nejnovější 3D myš od 3Dconnexion.

Hlavní témata na DS Forum 2009 Praha

  • ekonomický pohled na PLM
  • růst výrobkové inovace
  • nastartování produktivity ve strojírenství pomocí řešení PLM Express
  • revoluce v produktové dokumentaci a produktovém marketingu
  • realistický prožitek vedoucí k neotřelému pochopení obsahu 3D a k interakci s ním
  • optimalizace designu a výrobních procesů
  • spolupráce on-line

Mohlo by vás zajímat: