Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Setkání uživatelů SolidWorks firmy 3E Praha Engineering

Autor článku: Karel Heinige   
Neděle, 11 Listopad 2012 00:00

Tags: 3E Praha Engineering | Konference | SolidWorks | Uživatelé

3E Praha Engineering 01Na setkání uživatelů společnosti 3E Praha Engineering jsem byl poprvé a musím konstatovat, že bylo velmi příjemné. Zahájeno bylo zvonečkem v rukách Soni Musilové z brněnské kanceláře 3E, protože celé setkání v Hustopečích, kraji vinic a mandloní a také rodišti T. G. Masaryka, se neslo ve znamení zvonků a zvonů z dílny zvonaře Manouška, hlavního hosta konference. Součástí setkání byla i soutěž v konstruování a oproti jiným akcím, které jsem měl možnost navštívit, byl o ni opravdu zájem.

Velmi krátkým proslovem ředitele společnosti 3E Praha Engineering Josefa Malého byl odstartován celý program. Úvod byl prostorem pro Zdeňka Baštu, který představil DS SolidWorks. Nejzajímavější informací asi byl údaj říkající, že prodejním obratem se dostala Evropa před Ameriku s podílem 40 %. Letos se firma DS SolidWorks snaží dosáhnout prodeje 2miliónté licence. Evergreenem letošního konferenčního roku pak byla zmínka o SolidWorks Plastics a SolidWorks Electrical – nových součástích SolidWorksu, které se snaží firma co nejrychleji prosadit. Dále pak byl zmíněn eDrawings pro iPad a samozřejmě nemohla chybět zmínka o SW2013 s tím, že například po aplikaci SP5 na SolidWorks 2012 bude možné číst sestavy z nové verze i v předchozí verzi. Zdeněk Bašta si také postěžoval, že uživatelé nemají moc zájem odpovídat na dotazník týkající se spokojenosti se SolidWorks, stejně jako se zapojit do betaprogramu nové verze. Proč v Polsku mohou být do tohoto programu zapojeny stovky uživatelů a u nás ne?

Protože se konference konala již po oficiálním představení nové verze SolidWorks, se mohly bez jakýchkoliv okolků rozběhnout prezentace na toto téma. Bylo zmíněno, že jde o ucelené řešení s moduly Electrical a Plastics a že bylo dbáno na dokonalé využití hardwaru, podporu více jader a přepínání konfigurací. Mezi konkrétními novinkami byly zmíněny například instalace a odinstalace, správa pomocí administrativního panelu CAD softwaru SW (možnost porovnat výkon počítačů s různými konfiguracemi), nastavení základních možností systému, uživatelského rozhraní, atd.). Nástroj Měřit dává možnost měření více možností, byla zavedena vzájemná funkčnost s předchozí verzí. Ve skicování je možná práce s hyperbolou, vše je ve funkci, která shrnuje možnosti řezu – Kuželosečky. Detailní probírka jednotlivých nových funkcí s praktickými ukázkami byla dost dlouhá a časový harmonogram dostal první trhlinu.

Po první porci novinek SolidWorks 2013 byla předvedena spolupráce mezi PDM a ERP, konkrétně IFS aplikacemi a SolidWorks Enterprise PDM.

Přepojování techniky a výměnu přednášejících vyplňovaly soutěžní testy o zajímavé ceny.

Následovalo další představování novinek SolidWorks z oblasti dílů a prvků a všichni účastníci dospěli k obědové přestávce.

Odpolední část přednášek nejprve zahájilo video o robotech Nao a pak ředitel 3E Josef Malý přestavil přítomným zvonaře Petra Rudolfa Manouška. Ten se zmínil, že nemá nic společného s CAD systémy, ani je nepoužívá. Přesto byla jeho prezentace natolik zajímavá, že z ní přineseme samostatný článek v CAD 6.

Po této vynikající přednášce opět k SolidWorks. Na řadu přichází modul Simulation a návrh kulového závěsu řízení.

Po přestávce na občerstvení firma CSF, častý účastník podobných setkání uživatelů, seznámila přítomné s novinkami z produkce HP v oblasti hardwaru, pracovních stanic vhodných pro konstruktéry a novými velkoformátovými tiskárnami. A na řadu přichází velké sestavy v SolidWorks 2013.

Odborný program prvého dne uzavřelo předvedení, jak správně zkonstruovat díl, se kterým zápolili účastníci soutěže. Vyhlášení výsledků se konalo po večeři, které předcházelo předvedení hry na Manouškovu Pražskou mobilní zvonohru. Protože jsem se však večeře ani programu druhého dne nezúčastnil, nemohu vám přinést konkrétnější informace. Snad je najdete na webu 3epraha.cz.


Mohlo by vás zajímat: