Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Třetí release Tebis V3.4

Středa, 12 Srpen 2009 14:30

Tags: CAM | Software

Tebis V3.4 R3Koncem dubna 2009 firma Tebis uvedla další release software Tebis V3.4 R2. Tato aktualizace tradičně opravuje nalezené chyby a také zlepšuje datová rozhraní pro spolupráci s jinými CAD systémy, jako SolidWorks 2009, Catia V5 R19, Parasolid R19, Pro/E Wildfire4 nebo Siemens NX6. Nově se objevuje rozhraní neutrálního formátu STEP. V polovině července se začala uživatelům rozesílat nová aktualizace Tebis V3.4 R3. Opravily se nalezené chyby, aktualizovala se datová rozhraní a provedla drobná vylepšení v uživatelském rozhraní. Vylepšily a rozšířily se možnosti obráběcích operací. Ve 2.5D obrábění přibyla nová strategie zetování pro obrábění boků, která přispívá ke snadnějšímu frézování například střižných nožů. V oblasti hrubování se rozšířili možnosti modelování polotovarů o šestistranný ofset, při kterém se dají velice dobře kombinovat digitalizovaná data s plošným modelem. Díky tomu nyní můžeme digitalizovat pouze ty oblasti, které jsou důležité z hlediska obrábění.

Vylepšením výpočetních algoritmů se zrychlil výpočet hrubování nebo doplnění rampování pro zapouštění nástroje z jedné hladiny do druhé. Při zapnutí volby automatického rozeznávání paralelních ploch k normálové rovině nástroje u hrubovacích operací docházelo dříve k prodloužení výpočtu. V této aktualizaci byl upraven algoritmus hledání paralelních ploch tak, že více zohledňuje průměr použitého nástroje. Tím jsou příliš malé paralelní plochy vyloučeny z výpočtu a dochází k výraznému zrychlení.
V tomto releasu také dochází k plné integraci modulu 5osého ořezu, který byl dříve nabízen jako speciální verze. V této souvislosti se rozšířily možnosti voleb a nastavení také pro modul 5osého řezání laserem. Modul virtuálního stroje Simulator obsahuje novou rutinu ustavení obrobku pro snadnější a rychlejší změnu obráběcího stroje. K dispozici je také automatické určení polohy upnutí u vypočteného obrábění. Byla zvýšena bezpečnost procesu rychlou analýzou dráhy a zobrazením problémových oblastí. Nový způsob zobrazení kolizí indikuje možné potíže s rozsahy jednotlivých os či jinými kolizními událostmi. Nově je přidáno propojení s ToolControl do Simulatoru. Software ToolControl zajišťuje výměnu geometrie skutečné sestavy nástroje za virtuální použitou při NC programování. ToolControl spolupracuje s ustavovacím přístrojem firmy Zoller, pomocí kterého se profil skutečné sestavy nástroje digitalizuje a předá k dalšímu zpracování.


Mohlo by vás zajímat: