Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

EIZO představilo novinky pro profesionální grafiky

Pátek, 16 Duben 2010 12:30

Tags: Grafika | Hardware | Monitory

EIZO FlexScan CG223WEizo Nanao představilo nové monitory pro profesionální práci v oblasti fotografie, videa a pre-pressu. Zároveň v rámci včerejší tiskové konference Eizo předvedlo v sídle svého českého zastoupení, společnosti Avnet v Praze Strašnicích servisní pracoviště s profesionálním kalibračním setem Konica Minolta a školící učebny, v nichž v květnu zahájí specializované kurzy zaměřené na kalibraci a správu barev.

Nový monitor CG223W (1680×1050 bodů), který se na trhu objeví v květnu 2010, představuje první 22" 10bitový model s hardwarovou kalibrací z řady ColorGraphic. Také tento monitor disponuje kvalitním displejem typu S-PVA s barevným gamutem pokrývajícím 95 % AdobeRGB. Má senzory pro automatickou stabilizaci a optimalizaci jasu i kompenzaci bílého bodu, stejně jako řadu elektronických obvodů pro zpracování videa. Dokáže simulovat běžné foto a video prostory a je schopen zpracovávat nejrozšířenější video formáty. Model CG223W se snadno ovládá díky novému OSD menu doplněnému o světelnou nápovědu, fyzické nastavení pozice panelu usnadňuje nový odlehčený flexibilní stojan FlexStand.

EIZO ColorEdge CG245WVelmi zajímavou novinkou, která bude uvedena na trh koncem května 2010, je 10bitový 24" model z profesionální řady ColorGraphic, Eizo CG245W. Monitor disponuje zabudovaným automaticky vysouvatelným kalibračním senzorem a možností pravidelné automatické kalibrace v předem naprogramovaný čas (např. v noci). Vlastní kalibrační zařízení je přesně seřízeno a odladěno pro použítý H-IPS panel s širokým barevným gamutem a současně tak eliminuje potřebu použití externích kalibračních sond. Proces autokalibrace je zcela nezávislý na operačním systému počítače. Širokoúhlý model CG245W je osazený LCD panelem typu H-IPS (1920×1200 bodů) s rozšířeným gamutem (98% AdobeRGB) a rozsáhlou podporou pro příjem digitálních videosignálů včetně simulací nejpoužívanějších barevných prostorů (sRGB, AdobeRGB, EBU, Rec709, DCI atd.). K dalším vlastnostem patří precizní 16bitový výpočet gradace obrazu, kompenzace bílého bodu, homogenita celé plochy (DUE), senzory pro automatickou stabilizaci a optimalizaci jasu, teplotní čidla a DisplayPort.


Mohlo by vás zajímat: