Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Mapa s výskytem klíšťat

Pátek, 30 Duben 2010 08:30

Tags: GIS | Mapy

arcdata1017.jpgV sekci GIS on-line na svých webových stránkách připravila Arcdata novou ukázkovou aplikaci využívající technologii Microsoft Silverlight. Zvolené téma je pro letní měsíce více než aktuální – klíšťata a klíšťová encefalitida. Vizualizací hlášených případů je možné určit rizikové oblasti, ve kterých je vysoká pravděpodobnost nákazy. Podkladem jsou tedy hlášení nákazy klíšťovou encefalitidou v příslušných katastrálních územích. Data jsou zapůjčena od Státního zdravotního ústavu, který je získal od jednotlivých hygienických stanic. Pro účely vizualizace byla z těchto bodových hodnot vytvořena spojitá vrstva pomocí metody inverzní vážené vzdálenosti. Výsledkem je analýza, která znázorňuje oblasti s největším počtem hlášených případů.
Mapová aplikace je doplněna dvěma dalšími vrstvami. Uživatel si může zvolit připojení k WMS službě CENIA, vrstvě CORINE 2000, a zkoumat, zda existuje závislost mezi rozšířením encefalitidy a skladbou krajiny. Stejně tak může porovnat znázorněné nebezpečí i s vrstvou průměrných ročních teplot. Tuto vrstvu do aplikace poskytl Český hydrometeorologický ústav.
silverlight1017.jpgV aplikaci jsou využity možnosti prostředí ArcGIS API for Silverlight, mezi které patří přenesení části aplikační logiky na klienta, ovládací prvky, které jsou jeho součástí, a rozhraní REST pro komunikaci s mapovými službami. O možnostech vývojového prostředí ArcGIS API for Silverlight se více dočtete na stránkách ESRI.

Mohlo by vás zajímat: