Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Vodotěsné a ohnivzdorné pevné disky

Pondělí, 17 Květen 2010 09:52

Tags: Praxe | SolidWorks

iosafe1020.jpgSoukromá firma ioSafe z Auburnu v Kalifornii je v současné době tak trochu unikátem, protože podle zveřejněných údajů roste každoročně o 400 procent. Pro navrhování svých vysoce odolných úložných zařízení pro počítačové systémy všech velikostí – od netbooků až po datová centra firem – používá CAD řešení SolidWorks. Její Interní či externí pevné disky ioSafe ochrání cenná data i v případě požáru, povodně, zhroucení budovy nebo jiné katastrofy – podobně jako černá skříňka letadla. Přitom provádí i základní úlohy, které zvládají méně odolné úložné jednotky, tedy zálohování důležitých dat pro případ obyčejného zhroucení počítače nebo napadení virem. Jednotka ioSafe vlastně představuje „záložní plán pro všechny případy“ – spolehlivě ochrání nenahraditelná data drtivé většiny malých a středních firem.

Nejoblíbenějším produktem společnosti pro jakoukoli firmu nebo jednotlivce, kteří používají externí pevný disk k ukládání dat, je externí pevný disk ioSafe Solo za 150 dolarů. Stejně jako další produkty společnosti ioSafe ochrání data při požáru o teplotě až 843 °C po dobu 30 minut a může být 3 dny ponořen v oceánu v hloubce až 3 metrů, aniž by došlo ke ztrátě dat. Společnost ioSafe s pomocí softwaru SolidWorks vyřešila zásadní konstrukční výzvu jak zajistit chlazení zahřívajících se pevných disků ve vodotěsném, izolovaném a ohnivzdorném pouzdře.
Podle Robba Moora, generálního ředitele společnosti ioSafe je aplikace SolidWorks Flow Simulation ideální pro navrhování proudění vzduchu s ohledem na maximální účinnost a minimalizaci hluku ventilátoru. Díky provádění simulací na virtuálních prototypech firma při vývoji produktu ušetřila 15 000 dolarů. Největší výhodou pak bylo zkrácení doby potřebné k uvedení produktu na trh o 75 procent – ze čtyř měsíců na jeden. Něco takového by bez CAD aplikace a simulací na rychle vytvářených virtuálních prototypech nebylo možné.
Moore investoval do softwaru SolidWorks, protože se s ním inženýři mohou naučit pracovat daleko rychleji než s jinými aplikacemi, které společnost ioSafe vyzkoušela. „Získání kvalitních inženýrů a jejich zaškolení je pro mne, majitele firmy, velký výdaj,“ řekl Moore. „Se softwarem SolidWorks získávám výhodu – noví zaměstnanci se do bodu, kdy jsou schopni používat výkonné funkce, vytvářet hodnotu, pracovat rychle a přispívat k práci týmu, dostanou zhruba za pětinu času.“
ioSafe spolupracuje s autorizovaným prodejcem SolidWorks, společností GoEngineer, která mu zajišťuje průběžná školení, implementace a podporu.

 

iosafe-35_1020.jpg

Řešení uložení pevného disku v PC.

iosafe-no1020.jpg

Uložení a chlazení disku v diskovém poli.


Mohlo by vás zajímat: