Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Digitální prototypy v Preciose

Pondělí, 31 Květen 2010 11:53

Tags: Autodesk | Business | Praxe

preciosa3_1022.jpgSpolečnost Autodesk ocenila českou firmu Preciosa, výrobce křišťálových lustrů a příslušenství pro interiérové osvětlení, titulem Inventor of the Month za měsíc květen 2010. Společnost se sídlem v Jablonci nad Nisou využívá software Autodesk Inventor v kombinaci s řešeními AutoCAD Mechanical a Autodesk Vault Professional k navrhování, vizualizaci a simulaci produktů v prostředí 3D a ke snadnému sdílení digitálních prototypů se zákazníky. To společnosti umožnilo redukovat dobu potřebnou pro produktový design o 50 % a úroveň chybovosti o 70 %.
Preciosa vyrábí a dodává osvětlení do hotelů, hudebních sálů, paláců a dalších reprezentativních budov v Evropě, Americe a na Středním Východě. Protože dodávané lustry často tvoří extrémně komplikované konstrukce, jako jsou například spirály sestavené ze stovek skleněných trojúhelníkových dílů, je naprosto nezbytné využít 3D modelu s cílem správně vyhodnotit návrh a vyhnout se posléze chybám ve výrobě.
Aby Preciosa mohla realizovat tento záměr, rozhodla se během implementace řešení Autodesk Inventor umožňující digitální prototypování spolupracovat se společností Dagis, autorizovaným partnerem firmy Autodesk. Prostřednictvím 3D modelování v Inventoru může Preciosa vytvářet věrné vizualizace, které následně mohou být připomínkovány přímo zákazníky a schvalovány ještě před zahájením vlastní výroby.

 „Sdílíme modely v Inventoru s našimi zákazníky, kteří tak mají možnost nám okamžitě poskytnout zpětnou vazbu,“ řekl Almir Ibiševič, vedoucí konstrukčního oddělení ve společnosti Preciosa. „Se softwarem Inventor jsme schopni zachytit případná rizika již ve fázi prvních návrhových konceptů. To nám dává čas k tomu, abychom upozornili zákazníky na potenciální rizika a spolupracovali s nimi na jejich eliminaci nabídkou efektivních variant.“

Software AutoCAD Mechanical umožňuje Preciose přístup ke 2D nástrojům pro digitální navrhování a dokumentaci, zatímco Vault Professional umožňuje správu jak 2D tak i 3D konstrukčních dat. Digitální workflow umožnilo společnosti Preciosa významně redukovat překážky v rámci návrhového a výrobního procesu, který je bez 3D modelování jinak velmi zdlouhavý. Kromě toho společnost omezila počet fyzických prototypů potřebných před realizací návrhu. Zatímco dříve trvalo Preciose navrhnout složitý lustr jeden měsíc, dnes je stejný návrh hotov za méně než dva týdny.
preciosa4_1022.jpg
Poznámka: Interview se společností Preciosa je dostupné na Autodesk YouTube Channel.

Mohlo by vás zajímat: