Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Zákazníci SolidWorks při záchraně horníků v Chile

Pondělí, 01 Listopad 2010 12:46

Tags: SolidWorks | Uživatelé

MinersRescue1044Úsilí o záchranu 33 chilských horníků, kterým sesuv zabránil vyfárat z podzemí,  bylo sledováno s napětím na celé zeměkouli. A po 69 dnech, i když původní předpovědi byly značně pesimističtější, se akce podařila. Není jistě bez zajímavosti, že 2 ze společností přímo zapojených do záchranné akce jsou zákazníky SolidWorks. Americká společnost Schramm z West Chesteru v Pennsylvanii vyrábí vrtné soupravy a dodává zařízení pro těžbu podnikům po celém světě. Soupravy společnosti T130XD byly použity na vrtání otvoru, který pomohl najít horníky, stejně jako na "plán B", tedy tunel, který byl použit k vyzvednutí horníků z podzemí. Společnost také poslala svoje lidí přímo na místo záchrany.
Pro tunel plánu B byly použity vrtací hlavy, které byly dodány společností Center Rock z pennsylvánského Berlína. Pneumaticky řízené vrtací hlavy Centrum Rock rozbíjely kameny a systém aplikovaný v tunelu pro plán B používal čtyři samostatné hlavy. Bylo tak dosaženo polovičního času vrtání než se původně odhadovalo. Podle webové stránky Centra Rock přijel také generální ředitel této společnosti, Brandon Fisher, osobně přímo do Chile.
Pro DS SolidWorks může být účast jejích zákazníků na záchranně horníků jistě poctou a svým významem se tato iniciativa řadí k dalším akcím, kterými se DS SolidWorks snaží vylepšit náš svět.

Mohlo by vás zajímat: