Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nejrychlejší superpočítač Altix UV ještě zrychlil

Pondělí, 13 Prosinec 2010 14:09

Tags: Hardware

SGI Altix UVSpolečnost SGI oznámila zavedení technologie SGI Jolt, která přinese obrovské zlepšení v rychlosti, výkonu a škálovatelnosti systému Altix UV, nejrychlejšího a nejvíce škálovatelného superpočítače. Pomocí této nové technologie může systém SGI Altix UV škálovat: od 2048 do více než 250 000 jader, od 16 TB do 8 PB paměti, od 4 do 512 kabinetů. Systém s pomocí technologie Jolt dosahuje těchto úrovní škálovatelnosti a zároveň 1,4 krát snižuje latenci a 8× zvyšuje dělitelný výkon.

Technologie Jolt pro systémy Altix UV je založena na technologii propojení NUMAlink. Umožňuje systému Altix UV škálovat do 500násobného zvýšení kapacity paměti. Altix UV s technologií Jolt nyní umožňuje sdílené paměti škálovat procesory a sdílenou paměť až do velikosti největších clusterů.

Profesor Stephen Hawking, který působí na univerzitě v Cambridgi a ve Sdružení COSMOS, si vybral Altix UV jako výpočetní platformu ke svým pokusům odhalit tajemství vzniku vesmíru a jeho následného vývoje. Mezi další zákazníky z oblasti vědy a výzkumu patří University of Tohoku v Japonsku, která si vybrala Altix UV jako vědeckou výpočetní platformu příští generace, Pittsburgh Supercomputing Center (PSC), University of Minnesota (ve spolupráci s National Institute of Health), Catalonia Supercomputing Centre ve Španělsku, Los Alamos National Laboratory, a Agency for Science, Technology and Research (A* STAR), vedoucí singapurská vládní agentura pro vědecký výzkum. Systém Altix UV byl široce přijat institucemi zabývajícími se vědou o životě a týmy GenomeQuest, které vytvářejí analýzu celogenové architektury. Vstoupil také do farmaceutického a biotechnologického průmyslu, stejně jako do komerční oblasti.

Systém je schopen chodu jak aplikací využívajících sdílené paměti, tak paměti distribuované, a nabízí především vysoký výkon pokud jde o aplikace náročné na vstup/výstup či paměť, jako jsou velmi rozsáhlé databáze uložené v paměti. Společnost SGI nedávno oznámila podporu Oracle Database 11g Release 2 pro Altix UV. Produktová řada zahrnuje modely Altix UV 10, Altix UV 100 a Altix UV 1000 a nyní také nabízí možnost technologie Jolt.


Mohlo by vás zajímat: