Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové možnosti ukáže GibbsCAM na SolidWorks World 2011

Pondělí, 17 Leden 2011 14:40

Tags: CAM | Software

GibbsCAM-2011-1103Společnost Gibbs and Associates, vývojář softwaru GibbsCAM pro programování CNC obráběcích strojů, a společnost Cimatron oznámily, že mnoho nových funkcí GibbsCAMu 2011, zvláště vhodných pro uživatele SolidWorks, bude v předpremiéře uvedeno na stánku 621 během konference SolidWorks World 2011. Zatím Gibbs and Associates nevynechala se svou modulární sadou CAM softwaru ani jeden ročník, takže návštěvníci se s ní mohou potkat už potřinácté. GibbsCAM 2011 je optimalizován pro obrábění součástí navržených v SolidWorks  2011 a je certifikovaným CAM produktem pro SolidWorks.

GibbsCAM pomáhá uživatelům SolidWorks 2011 jednotným rozhraním, které umožňuje se CAM software snadno naučit a snadno ovládat, díky jazyku a ikonám srozumitelným odborníkům ve výrobě. Mezi mnoha novými funkcemi GibbsCAMu, který účastníci konference budou vidět, je rozpoznání a zachování SolidWorks funkcí a barev a přímý přenos v průvodci SolidWorks vytvořených otvorů do GibbsCAM Hole Manageru. Po otevření modelu SolidWorks načte GibbsCAM 2011 atributy modelu, které pak rozpoznává a uchovává jako atributy v GibbsCAM souboru součástky. Barvy přidělené SolidWorksem jsou zachovány jako CAD barvy v souboru součástky. Všechny díry generované SolidWorks průvodcem jsou přeneseny přímo do GibbsCAM Hole Manageru a automaticky rozpoznány.
Průvodce tvorbou děr v GibbsCAMu byl rozšířen a nyní zavádí standardní hodnoty, což umožňuje uživatelům provádět na standardu založené operace dělání děr na maximálně tři kliknutí myši.
„Očekáváme, že naši stávající i budoucí zákazníci budou velmi spokojeni s mnoha vylepšeními, které jsme udělali v minulém roce, stejně jako s novými vylepšeními udělanými speciálně pro součinnost se SolidWorks,“ řekl Bill Gibbs, zakladatel a prezident Gibbs and Associates. „Uživatelé SolidWorks uvidí, proč je GibbsCAM i nadále nejlepším dosažitelným NC programovacím systémem, a naši stávající zákazníci mohou nadále využívat součinnosti GibbsCAMu 2011 se SolidWorks 2011 pro přesně otevírání SolidWorks modelů součástek a efektivně je používat ke generování programů pro nejjednodušší i nejsložitější CNC obráběcí stroje.“
Kombinace GibbsCAM 2011 a SolidWorks 2011 nabízí kompletní CAD/CAM řešení pro většinu výrobních prostředí. Ať už mají součástky jednoduchou geometrii potřebující jen 2,5osé frézování či 2osé soustružení, nebo komplexní geometrii vyžadující použití 5osého obrábění, MTM nebo soustružnických obráběcích center švýcarského typu, kombinace SolidWorks-GibbsCAM vyhoví a optimalizuje proces obrábění.
GibbsCAM ověřuje dráhy detekcí rýh a kontrolu kolizí, pak je dynamicky a vizuálně simuluje na virtuálním stroji a přesně post-procesuje k vytvoření optimálních NC programů. Rozmanité GibbsCAM funkce pomáhají uživatelům redukovat odpad, zkracovat doby cyklů a maximalizovat efektivitu, bezpečnost a zisky.

Mohlo by vás zajímat: