Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové stolní a přenosné pracovní stanice HP

Středa, 13 Duben 2011 14:40

Tags: Hardware

HP Z210HP rozšířilo své portfolio pracovních stanic řady Z o cenově dostupné modely HP Z210. Představilo rovněž i nové modely řady mobilních pracovních stanic - Elitebook 8760w a 8560w. Počítače Z210, jež jsou k dispozici v provedení konvertibilní minitower (CMT) nebo ve vysoce kompaktním provedení SFF určeném do prostředí se silně omezenými prostorovými možnostmi, jsou vhodné pro uživatele pracující v oborech počítačového designu, digitálních médií, zdravotnictví a výkonných kancelářských aplikací. Stanice nabízejí spolehlivost třídy pracovních stanic za výrazně dostupnou cenu.

Nové modely mobilních pracovních stanic řady w jsou vhodné pro uživatele z oboru strojírenství a techniky řešící výpočetní úlohy náročné na výkon a tvorbu obsahu, kteří vyžadují výkon pracovní stanice v kombinaci s mobilitou a pohodlím.
  • Nejvýkonnější mobilní pracovní stanice HP, model EliteBook 8760w je vybaven obrazovkou s vysokým rozlišením (HD) o úhlopříčce 17,3", nabízí široký výběr výkonných profesionálních grafických karet AMD FirePro nebo NVIDIA Quadro a až 4 GB video paměti. EliteBook 8760w lze rovněž konfigurovat se třemi pevnými disky a poprvé i podporou RAID5.
  • Stanice HP EliteBook 8560w je vybavena 15,6palcovým HD displejem a podporuje grafiku AMD FirePro s 1 GB video paměti nebo NVIDIA Quadro se 2 GB video paměti. Volitelný displej HP DreamColor zobrazující více než miliardu aktivních barev dále uživateli modelů EliteBook 8560w a 8760w umožňuje provádět náročnou práci s barvami v aplikacích digitálních médií a předtiskové přípravy.
Modely HP Z210 nabízejí široký výběr možností profesionální grafiky, včetně 2D nabídky značek AMD a NVIDIA zahrnující možnosti duálních grafických karet, které podporují až čtyři 2D obrazovky. Mezi možnosti ve sféře 3D patří HD grafika nové generace integrovaná v procesoru Intel, jež snižuje vstupní náklady na profesionální 3D grafiku, a grafika nižší a střední třídy značek NVIDIA a AMD. HP Z210 SFF je o 65 % menší než HP Z210 CMT. V obou velikostech je k dispozici široký výběr výkonných procesorů Intel Xeon E3 a druhé generace procesorů Intel Core i3/i5/i7.

Pracovní stanice HP Z210 jsou navrženy pro snadné použití a oba modely jsou vybaveny skříní nevyžadující použití nástrojů (tool-free chassis), což usnadňuje jejich servis.

HP EliteBook 8560wHP EliteBook 8760w a 8560w jsou opatřeny přesnými čepy z hliníkové slitiny a zámky displeje z titanové slitiny, což zajišťuje jejich vyšší odolnost a delší životnost. Celá řada se pyšní broušeným krytem v nové matně modrošedé barvě a leteckým průmyslem inspirovanou konstrukcí HP DuraCase navrženou tak, aby odolávala vlhkosti, vibracím, prachu, vysokým nadmořským výškám i teplotám, jimž by mohl být notebook vystaven při práci na cestách.

Volitelný displej HP Dream Color u HP EliteBook 8760w a 8560w navíc nabízí více než miliardu aktivních barev. Třicetibitový LCD panel notebooku tak u řady w nabízí vysokou úroveň kontroly barev a zajišťuje konzistentní vzhled barev od koncepce až po design a výrobu. Funkce HP Mobile Display Assistant a doplňkové řešení HP Advanced Profiling Solution umožňují přesnější kontrolu, nastavení a seřízení displeje DreamColor.

Notebooky HP EliteBook 8760w a 8560w byly vyvinuty k tomu, aby nabízely zpracování na úrovni pracovní stanice a podporovaly migraci na profesionální aplikace 3D. Disponují dvoujádrovými a čtyřjádrovými procesory druhé generace Intel Core i7 a i5. Jsou kompatibilní s technologií vPro a podporují až 32 GB paměti RAM.

Mobilní pracovní stanice HP EliteBook dále nabízejí rozsáhlou konektivitu, včetně USB 3.0, eSATA a portů pro nabíjení USB 2.0. Mají volitelnou video paměť v rozsahu od 1 GB do 4 GB.

Stolní pracovní stanice HP Z210 budou na českém trhu k dispozici od června za doporučenou cenu od 22 199 Kč s DPH, mobilní HP Elitebook 8760w a 8560w budou v prodeji od konce května 2011 (ceny zatím nejsou stanoveny).

Mohlo by vás zajímat: