Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Bentley převzala SACS

Pátek, 29 Duben 2011 15:22

Tags: Bentely | SACS | Simulace | Statika

Bentley Systems koupili SACS 1117Společnost Bentley Systems v průběhu své první výroční podnikové telefonické konference oznámila, že od společnosti Engineering Dynamics převzala SACS aktivity. SACS je skupina integrovaných aplikací pro stavební analýzu metodou konečných prvků, která je unikátní svým zaměřením na návrh, výrobu, instalaci, provoz a údržbu příbřežních konstrukcí včetně těžebních plošin a větrných farem. Osmatřicetileté zaměření na tyto speciální oblasti udělalo z SACS hlavní nástroj většiny konstruktérů příbřežních staveb po celém světě. Prakticky všechny energetické společnosti na světě určují používání SACS softwaru jejich inženýrskými firmami po dobu životního cyklu pevných příbřežních plošin.

Mezi těmito firmami jsou DORIS Engineering, Kellogg Brown & Root (KBR), Saipem, Technip, Wood Group a WorleyParsons. K dalším uživatelům patří inženýrské certifikační firmy jako American Bureau of Shipping, Bureau Veritas Group, China Classification Society, Germanischer Lloyd AG nebo Lloyd’s Register Group.
Produkty SACS doplňují širokou nabídku flexibilních a škálovatelných integrovaných Bentley produktů pro statickou analýzu a návrh, která zahrnuje STAAD, RAM, ProSteel a Bentley Structural Modeler, a jsou cestou k ještě komplexnějšímu řešení. Další příležitosti k růstu přijdou díky vzrůstajícímu počtu vrtů v Číně, Indii a Brazílii, tedy v zemích, ve kterých mají Bentley již dnes silné postavení, a také jako důsledek rostoucího využívání příbřežních větrných farem jako obnovitelného zdroje energie.

Bhuphinder Singh, Bentley Software SVP, novou akvizici komentuje: „Náš tým zabývající se simulacemi je touto novou akvizicí skutečně nadšený. Bentley jsou dnes v oblasti softwaru pro statické výpočty a návrh pro oblasti projektování technologických celků, mostů, dopravních staveb, a také v oblasti geostrukturálních aplikací číslem 1. Přidání skupiny SACS produktů, díky začlenění nástrojů pro statické analýzy a návrh příbřežních konstrukcí, tuto vedoucí pozici na trhu ještě rozšiřuje. Jménem Bentley Systems vítám naše nové kolegy z SACS. Tato kreativní skupina vývojářů nám přináší hodnotné zkušenosti a algoritmy, které možná budou využitelné v obecnějších stavebních řešeních.“

CEO Greg Bentley řekl: „S ohledem na strategii Bentley, kterou je snaha využívat potenciál informačních modelů v rámci integrovaných projektů vysoce výkonných inteligentních infrastruktur, jsou příbřežní stavby důležitou příležitostí. Se vzrůstajícími požadavky na průzkum příbřežních zdrojů se nejdůležitější potřebou jednoznačně stává ještě vyšší bezpečnost. Zatímco možnosti, které nabízejí produkty SACS, jsou pro uvedené inženýrské výzvy základní, problematika výstavby a provozu vybízí k integraci s ostatními řešeními Bentley pro analýzu namáhání potrubních systémů, simulaci výstavby a modelování provozních informací, které patří k vedoucím na trhu.“

John Fowler, který v roce 1973 Engineering Dynamics spoluzakládal, v minulosti byl prezidentem společnosti a dnes je konzultantem Bentley, říká: „Náš tým má z připojení se k Bentley radost a těší se na práci s novými kolegy, jejímž výsledkem bude trvalý proud inovací produktové řady SACS. Rozsah a rozmanitost softwarových řešení Bentley pro udržitelnou infrastrukturu se určitě projeví v integraci s SACS, což dále rozšíří možnost použití produktů. Mnoho uživatelů SACS například může mít užitek z kvalitnější spolupráce a správy inženýrského obsahu, které nabízí ProjectWise. Aplikace pro detailní návrh a výrobu konstrukcí ProSteel a ProConcrete navíc mohou uspokojit potřeby uvnitř týmů navrhujících platformy, které potřebují nástroje pro automatickou dokumentaci a tvorbu detailů. A integrace Bentley AutoPIPE, softwaru pro analýzu namáhání, může zlepšit projektování potrubních systémů plošin.“

SACS se skládá z více navzájem propojených modulů, které pomocí šablon nebo nástrojů pro volné modelování dovolují inženýrům dynamicky generovat jakýkoliv typ příbřežní konstrukce. Model pak může být podroben environmentálnímu zatížení jako jsou vlny nebo stoupání hladiny a prozkoumán z hlediska „co-když“ scénářů včetně účinků únavy, zhroucení, nárazu lodě, přesunu nebo instalace. Aby bylo možné přizpůsobit se různým půdním podmínkám, které se vyskytují při využívání příbřežních i hlubokých vod, nabízí SACS také ucelené řešení pro návrh pokročilých systémů zakládání.
Mimo Severní Ameriku je podpora SACS produktů dostupná prostřednictvím sítě specializovaných partnerů. Bentley se těší na pokračování strategických vztahů s těmito partnery.
Společnosti Ion Partners LLC fungovala v této transakci jako finanční poradce Engineering Dynamics, Inc.
Další informace o Bentley produktech SACS pro statickou analýzu příbřežních staveb jsou k dispozici na adrese www.bentley.com/SACS.


Mohlo by vás zajímat: