Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Ohlášení AutoCAD WS API

Středa, 29 Červen 2011 16:22

Tags: API | AutoCAD WS | Autodesk

AutoCAD_WS_API -1126Jedním z největších požadavků, které obdrželi v Autodesku v posledních několika měsících, bylo přání otevřeného API pro vývojáře, kteří by tak mohli využívat webové a mobilní funkce AutoCADu WS v rámci svých vlastních aplikací. To dává smysl, neboť jedním z důvodů, proč se AutoCAD stal  populárním, bylo především to, že umožnil vývojářům vytvářet vlastní aplikace nad AutoCADem, jako zásuvné moduly, uživatelské objekty a skripty.

V polovině června 2011 byl v tomto směru udělán první (z mnoha) kroků vydáním sady aplikačního programového rozhraní API pro AutoCAD WS. Tato nová sada API umožňuje vývojářům v různých jazycích:
  • Bezpečné připojení k účtu AutoCAD WS
  • Prohledávání struktury souborů/složek
  • Provádění různých operací se soubory jako je kopírování, mazání, přejmenování, vytváření složek
  • Nahrávání a stahování souborů
  • Prohledávání metadat, jako jsou poslední úpravy, povolení a náhledy
  • Kreslení ve WS online editoru
Tyto API počítají s průmyslovým standardem http, založeným na WebDAV protokolu, který může být použit v různých programovacích jazycích, jako C#, C++, Java a JavaScript pro přístup k AutoCAD WS funkcím v rámci webového prohlížeče, desktopových aplikací a komponent na straně serveru.

Byly vytvořeny dva výukové programy s kompletními ukázkami zdrojového kódu, ukazujícími, jak používat novou sadu API při použití buď C# nebo JavaScriptu.
Na tomto webu najdete také ukázkovou JavaScript aplikaci, dokazující, jak snadné je použít tato API ve webové aplikaci. Aplikace ukazuje, jak použít API k ukázání AutoCAD WS souborů, k přístupu k metadatům souborů,  k nahrání nových souborů a k jejich otevření v on-line AutoCAD WS editoru. Pro přístup můžete zadat buď svoje vlastní údaje o účtu, nebo použijte následující uživatelské jméno: js_sample@autocadws.com a heslo: 123456.

Mohlo by vás zajímat: