Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Pátá generace výkonného výpočetního systému SGI Altix ICE

Pondělí, 25 Červenec 2011 15:29

Tags: Hardware | Výpočty

SGI AltixSpolečnost SGI představila pátou generaci vysoce flexibilních systémů SGI Altix ICE s integrovanou blade architekturou založenou na nejnovějších procesorech řady Intel Xeon (s kódovým označením "Sandy Bridge EP"). Toto HPC (High Performance Computing) řešení přináší řadu vylepšení v oblasti výkonu a hustoty a nabízí tak řešení pro neustálou potřebu konsolidovat výpočetní "rozpínání klastrů."

Tato nová generace Altixu ICE s podporou FDR InfiniBand vylepšuje odolný, integrovaný blade systém od SGI a pokračuje v dědictví účelově sestavených, škálovatelných, technických, výpočetních řešení. Systém umožní škálovat do rozsahu 2304 jader v jednom racku a bude mít několik nových funkcí:
  • Nový blade design se "stavebními bloky" nabízí nárůst až na 18 blade slotů oproti standardním 16-ti a umožňuje 36 výpočetních uzlů v jednom šasi.
  • Dvousoketové výpočetní uzly (součást blade) postavené na procesorech Intel Xeon (kódové označení "Sandy Bridge EP") mají optimalizovaný přístup do paměti i spotřebu energie.
  • Oddělitelné, rozšiřitelné a nezávisle škálovatelné zásuvné moduly pro napájecí zdroje.
  • Výběr z možností chlazení vzduchem, vodního chlazení na úrovni racku nebo volitelné vodní chlazení na úrovni výpočetního uzlu
  • Průmyslově standardní SGI D-Rack řešení s 19-palcovou šířkou s volitelným vnitřním uspořádáním umožňuje přizpůsobení různým prostředím datových center.
Pátá generace řady Altix ICE byla navržena se standardní šířkou jednotlivých modulů, snadno se integruje do různých typů designů plochy datových center včetně těch se standardní konfigurací horkých/studených uliček, s uzavřeným okruhem chlazení s vysokou hustotou i do prostředí velkých kontejnerových instalací. Nejnovější verzi systému Altix ICE bude možné dodat v čase uvedení nové generace procesorů Intel Xeon.

Mohlo by vás zajímat: