Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Autodesk prodává v Apple App Store

Středa, 17 Srpen 2011 15:54

Tags: App Store | Apple | AutoCAD | Autodesk

Autodesk AutoCAD LT for Mac -1133Autodesk v úterý 16. srpna oznámil dostupnost nových verzí velmi rozšířeného AutoCADu, které podporují nový operační systém Mac OS X Lion, včetně dvou, které budou k dispozici výhradně přes Apple App Store. První z avizovaných je  AutoCAD LT 2012 pro Mac za 899,99 dolarů, který by měl být k dispozici ke stažení od pátku 19. srpna (byť původní tisková zpráva poskytuje informaci o úterý 16. 8.). Druhou aplikací je AutoCAD WS pro Mac, což je v podstatě mobilní a webový AutoCAD WS portovaný do prostředí Mac.

Pro Autodesk je účast v Apple App Store novým způsobem prodeje, kdy se musí dělit se společností Apple o získané peníze. Autodesk sice nekomentuje velikost tohoto podílu, ale ví se, že Apple běžně získává 30 % z ceny prodaného zboží.
Prodej vyšší verze a vlajkové lodi Autodesku – AutoCADu 2012 pro Mac – v internetovém obchodu Apple App Store možný nebude, protože  je zde stanoven cenový strop prodeje aplikací pro Apple na 999,99 amerických dolarů. A cena této neořezané verze, za kterou ji Autodesk prodává, je 3995 dolarů. AutoCAD LT 2012 pro Mac se cenou 899,99 do limitu vešel, ale stejně platí omezení prodeje jen na území USA a Kanady.

Mohlo by vás zajímat: