Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Trojrozměrný tisk online komunitě 3DVIA

Pátek, 09 Září 2011 11:34

Tags: 3D tisk | 3DVIA | Dassault | Sculpteo

3dvia Tatra Tram -1136Společnost Dassault Systėmes oznámila dostupnost 3D tiskové služby pro více než 260 000 členů komunity 3DVIA.com. Ti si nyní mohou objednávat tištěné verze svých modelů hostovaných na webu prostřednictvím služby zajišťované společností Sculpteo. 3D tisk se dříve používal pro rychlé vytváření prototypů, nyní se využívá jako výrobní řešení a dostupný je také členům online komunity 3DVIA. Uživatelům stačí odeslat data modelu pomocí klávesnice „Send to Sculpteo 3D Print”, specifikovat velikost, v jaké si přejí tisknout, a zvolit barvu tisku.

Konečný výtisk je posléze odeslán poštou přímo uživateli. Během tisku jsou 3D modely automaticky analyzovány tak, aby se dosáhlo nejlepšího možného výsledku. Uživatelé mohou mimo jiné využít funkcí digitální opravy a optimalizace, která je jednou z mnoha, jež přineslo partnerství mezi Dassault Systèmes a Sculpteem.

3DVIA.com, jedna z nejvýznamnějších 3D komunit na webu, je otevřenou platformou, jež akceptuje většinu 3D souborů, včetně formátu CAD a dalších standardních formátů (OBJ, DAE, 3DXML, STEP a IGES). Členové komunity si tak mohou vytisknout prakticky jakýkoli návrh. Uživatelé své 3D modely hostují, začleňují do virtuálních showroomů přes 3DVIA Scenes a „oživují“ v prostředí 3DVIA Studio.
Platforma 3DVIA je propojena s dalšími řešeními Dassault Systèmes jako je CATIA nebo SolidWorks, které, od verzí CATIA V6 a SolidWorks 2009, nabízejí funkcí „Publish to 3DVIA“, díky níž je proces tisku ještě snadnější.
Společnost Sculpteo byla založena v roce 2009 a nabízí internetový 3D tisk – od nahrání 3D modelu až po finální produkt. Sculpteo usiluje o to, aby nová technologie byla co nejsnadnější a nejpřístupnější.


Mohlo by vás zajímat: