Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Geoprostorová řešení Autodesku u českých vodohospodářů

Pátek, 25 Listopad 2011 08:26

Tags: AQUASERV | Autodesk | CAD Studio | GIS | Map

GIS_Autodesk-1147Má-li být servisní organizace v oblasti vodohospodářství konkurenceschopná a svým zákazníkům nabízet zajímavé a pružné služby, neobejde se dnes bez geoinformačního systému (GIS) pro navrhování, správu, údržbu a publikování geoprostorových dat. Tým AQUASERV vsadil na řešení společnosti CAD Studio postavené na technologii Autodesk Infrastructure Map Server a AutoCAD Map 3D Enterprise (dříve Autodesk Topobase). Pokročilé technologie od Autodesku tak pomáhají zlepšovat služby poskytované zákazníkům, rychleji reagovat na jejich požadavky i efektivněji a bezpečněji pracovat s důležitými daty.

GIS řešení CAD Studia využívají ve společnosti AQUASERV od roku 2009, kdy předčilo všechny své konkurenty v tříměsíční ostré zkoušce nad skutečnými vodohospodářskými daty. Autodesk Topobase (dnes Autodesk Infrastructure Map Server a AutoCAD Map 3D Enterprise) nejlépe splnil rozsáhlé podmínky výběrového řízení.
„Hodnotící kritéria nám ukázala, že Topobase je nejen výkonným nástrojem pro editaci dat, jejich hromadné změny a publikaci, ale výborně si poradí i s takzvanými dlouhými transakcemi, prací s datovou historií a rozmanitými tematickými mapami či integraci s dalšími podnikovými systémy,“ vzpomíná na výběrové řízení Dana Zídková, vedoucí oddělení GIS společnosti AQUASERV. „Díky moderním technologiím Autodesku nám Topobase nabídl, co mnozí jiní nedokázali – hladce a přirozeně propojit svět projektantů s geoprostorovými daty.“
Osmičlenný tým operátorů společnosti AQUASERV aktuálně využívá stejný počet klientských licencí GIS řešení Autodesku, dalších 80 plovoucích licencí je k dispozici 300 uživatelům přistupujícím k datům přes pohodlné webové rozhraní. Společnost pravidelně využívá podpory českého dodavatele řešení, společnosti CAD Studio, a to od školení operátorů přes průběžnou technickou podporu až po předplatné v rámci programu Autodesk Subscription, které zaručuje neustále aktuální softwarové zázemí.
I menší provozovatelé vodohospodářských sítí si díky službám společnosti AQUASERV mohou dovolit moderní a robustní geoinformační řešení, která přímo posilují konkurenceschopnost v rámci trhu. Do funkčnosti GIS jsou navíc průběžně doplňovány legislativní požadavky kladené na provozovatele.
„Nasazení geoinformačního řešení se nám v každodenní praxi velmi osvědčuje. Počítáme s jeho využíváním u informací pocházejících z průzkumů vodohospodářských sítí s pomocí kamer a výstupů z nich,“ doplňuje Milan Míka, ředitel Vodárenské společnosti Táborsko s.r.o. „GIS nám přináší přehledné informace o četnosti poruch v jednotlivých částech infrastruktury. Je vždy aktuálním zdrojem dat pro koncepční práci s generely odvodnění a zásobování vodou.“
GIS_Autodesk_inzenyrske_site -1147

Mohlo by vás zajímat: