Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

ESI vydala novou verzi PAM-CEM Simulation Suite

Středa, 28 Prosinec 2011 22:34

Tags: CEM | Elektro | ESI | Group | PAM | Simulace

ESI_PAM-CEM-1152ESI Group oznámila vydání nejnovější verze produktu PAM-CEM Simulation Suite. Softwarový balíček PAM-CEM, věnovaný všem inženýrům zapojeným do navrhování bezpečných elektromagnetických výrobků, systémů a podsystémů, nabízí jedinečné spojení funkcí, které umožňují hodnocení široké škály elektromagnetických jevů ve středních a vysokofrekvenčních pásmech. Hlavním přínosem pro koncové uživatele PAM-CEM je schopnost pracovat s detailními 3D modely systémů charakterizujícími vysílací či přijímací antény a sofistikované kabelové sítě.

Tato nejnovější verze PAM-CEM nabízí několik klíčových vylepšení, včetně zpracování 3D anizotropních materiálů a rozšířené DMP (Distributed Memory Processing) paralelní zpracování pro lepší výkon. A co je nejdůležitější, obsahuje dvě hlavní funkce:
  • Prvním zásadním krokem vpřed v této verzi je zcela nová verze softwarového nástroje PAM-CEM/HF. Ten se opírá o fyzikální optiku a zabývá se specializovanými aplikacemi v leteckém radaru, stejně jako anténním zářením na palubě velký velkých námořních lodí. Letošní aktualizace, založená na sofistikovanějších metodách (analytické formulace a Gaussova kvadratura), umožňuje manipulaci s mnohem většími prvky, jejichž celková velikost přesahuje několik vlnových délek. Toto zlepšení vede ke zmenšení RAM paměti a umožňuje mnohem rychlejší výpočty. Poslední verze PAM-CEM také zobrazuje podrobný seznam výstupních výsledků, včetně: blízkých i vzdálených vyzařovaných polí, indukovaných proudů v konstrukci, přesných 2D/3D vyzařovacích laloků a RCS hodnot efektivního rozptylu (radarový průřez) se všemi čtyřmi podmínkami polarizační matice v jednom běhu.
  • Druhé nové hlavní vylepšení spočívá ve 3D/3D spojovacím procesu, nyní součásti PAM-CEM/FD (konečná diference v časové oblasti), který umožňuje flexibilní řízení výkonných vyzařujících zařízení. Když existuje přesné zadání s místním zpřesněním sítě, může být zdroj snadno přesunut nebo otočen v mnohem větší výpočetní 3D doméně bez dalších konkrétních omezení sítě.
V oblasti automobilového radaru a aktivních bezpečnostních zařízení se možnosti řešení výpočtu elektromagnetických polí vyzařovaných do oblasti tzv. „blízké zóny“ neustále zlepšují. Se softwarem PAM-CEM Simulation Suite mohou být velmi realisticky zkoumány detekce zadního mrtvého úhlu u asistenta změny jízdního pruhu a pokročilé systémy pro podporu řízení (ADAS) s přihlédnutím k plné 3D scéně se silnicí, železničními zabezpečovacími zařízeními, překážkami a dalšími odrážejícími se vozidly. Simulace obsahují podrobnosti o konstrukci nárazníku v blízkosti vysílacích/přijímacích radarových zařízení a berou do úvahy i velmi tenké vrstvy barvy.
Pro vyšší využitelnost je tato nová verze PAM-CEM Simulation Suite doprovázena vydáním softwaru Visual-CEM 7.5, určeného pro před- a následné zpracování prostředí se zaměřením na moderní správu kabelových sítí a poskytnutí řady účelových funkcí pro specifikaci kabelů, konektorů, CRIPTE trubek, kabelových svazků a sítí.
Více informací o PAM-CEM Simulation Suite najdete na www.esi-group.com/electromagnetics.

Mohlo by vás zajímat: