Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Autodesk ocenil Green Structures titulem Inventor of the Year 2011

Pátek, 23 Březen 2012 08:20

Tags: 2012 | Autodesk | Green | Inventor | Structures | Year

Green-Structures-Autodesk-Inventor-of-the-Year-2012--1212Společnost Autodesk ocenila firmu Green Structures titulem „Inventor of the Year 2011“. Green Structures obdržela ocenění za vývoj energeticky úsporného systému Ventive, který se ideálně hodí pro modernizaci budov. Členové komunity výrobních řešení společnosti Autodesk z celého světa zvolili britskou firmu v hlasování na komunitním webu. Green Structures s pomocí softwaru Autodesk Inventor a řady dalších Autodesk řešení pro digitální prototypování mění své postupy navrhování, výroby, údržby a provozu energetických systémů v prostředí budov. Green Structure je též držitelem ocenění Inventor of the Month za prosinec 2011. Ze seznamu oceněných společností za rok 2011 získala nejvyšší ohodnocení.

Jako člen programu Autodesk Clean Tech Partner, který zpřístupňuje software Autodesk pro digitální prototypování vznikajícím i zavedeným firmám v oblasti čistých technologií, je společnost Green Structures inovátorem v oblasti systémů ventilace s pasivní rekuperací tepla a ukládání tepelné energie.

„Díky přístupu ke špičkovému profesionálnímu softwaru společnosti Autodesk, který používají mj. největší výrobní firmy ve Velké Británii, se nám podařilo posílit kvalitu a profesionalitu našeho návrhového procesu. Ocenění, které jsme obdrželi je uznáním naší práce komunitou uživatelů softwaru Autodesk v oblasti výroby a představuje pro nás velkou poctu,“ řekl Thomas Lipinski, zakladatel, ředitel a technický ředitel společnosti Green Structures.

Systém ventilace s rekuperací tepla Ventive využívá k proudění vzduchu a tepla stávající komíny. To je výrazný rozdíl oproti současným systémům ventilace s mechanickou rekuperací tepla vyžadujícím instalaci složitých potrubí napříč celou budovou. Systém Ventive lze nainstalovat za necelých 30 minut. Poskytuje tak daleko rychlejší a levnější alternativu modernizace budov nejnovějšími ekologickými technologiemi.

Green Structures spoléhá při navrhování a vývoji svých produktů na Autodesk Inventor a dále na aplikace Autodesk Ecotect Analysis, Autodesk Simulation Multiphysics a Autodesk Revit Architecture. Přístup k návrhové a simulační technologii společnosti Autodesk poskytl přehlednější prostředí pro testování návrhů. Výsledný návrhový proces je tak levnější, rychlejší a bez nepřesného odhadování.

Společnosti Green Structures se podařilo urychlit proces prototypování systému ventilace s rekuperací tepla Ventive využitím softwaru Autodesk Simulation k digitální simulaci testů v aerodynamickém tunelu a analýzám přenosů tepla. Ušetřila tak náklady na fyzické testy ve výši zhruba 1 550 dolarů za den. Školení a podporu pro rychlejší implementaci softwaru Autodesk pro digitální prototypování do návrhového procesu společnosti poskytl prodejce Envisage.

„Společně s uživatelskou komunitou Autodesk Manufacturing gratulujeme společnosti Green Structures k vynikajícímu uplatnění softwaru Autodesk při transformaci energetických systémů,“ řekl Robert „Buzz“ Kross, senior viceprezident společnosti Autodesk pro řešení navrhování, životního cyklu a simulace.

Mohlo by vás zajímat: