Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Převratná použitelnost matematického softwaru v Maple 16

Čtvrtek, 29 Březen 2012 08:42

Tags: CAE | Cybernet | Maple 16 | Maplesoft | Systems | Výpočty

Maplesoft Maple 16_1213Maplesoft představil 28. března novou verzi svého klíčového produktu – softwaru Maple – který je určen pro matematické výpočty a simulace nejen pro matematiky, ale i inženýry a vědce. S Maple 16 představuje firma Maplesoft nové a vylepšené nástroje i techniky pro tzv. Clickable Math, kterými posunuje laťku standardů užívání matematického software na novou a inovativní úroveň. Maple 16 poskytuje Drag-to-Solve (chyť a vyřeš) a tzv. Smart Popups (chytré kontextové palety), interaktivní asistenty, kontextová menu závislá na objektech aplikace, a ostatní nástroje interaktivní matematiky (Clickable Math), které slouží uživateli pro pochopení, řešení a vizualizaci matematických problémů.  

Pomocí Drag-to-Solve mohou uživatelé řešit rovnice krok za krokem, a to jednoduše pomocí přetažení části rovnice na nové místo. Smart Popups ukazují matematické identity, grafy a další úpravy, pomocí kterých Maple nabízí uživateli další možné kroky řešení.

Uživatelské rozhraní je pouze jedna z oblastí systému Maple, které jsou v nové verzi významně vylepšeny. Vylepšení jsou možné najít v celém produktu a to jak na úrovni matematických algoritmů, vizualizací, programovacího jazyka, inženýrských nástrojů, dokumentace, nástrojů pro výuku a dalších. Nejdůležitější změny zahrnují nejen:
  • Důležitá vylepšení v oblasti vizualizace, včetně automatických pohledů chytrých grafů na důležité body vizualizace
  • Zrychlení operací v jádru systému Maple i výpočtů na více jádrech a ve více vláknech
  • Vylepšení ve světově uznávaných algoritmech pro diferenciální rovnice a výpočtech fyzikálních problémů
  • Přes 100 nových matematických aplikací, které poskytují pohled do matematického myšlení, statistiky, fyziky či financí
  • Nové statistické algoritmy a vizualizace
  • Nová funkčnost v programování a vytváření aplikací
„Nové nástroje Clickable Math v Maple 16 reprezentují další zásadní krok v evoluci systému Maple“ říká Dr. Laurent Bernardin, výkonný více prezident a hlavní vedoucí vědecký pracovník ve firmě Maplesoft. „Tato verze posunuje a vytváří nový standard v použitelnosti, intuitivitě interaktivních nástrojů a spolu s velmi sofistikovaným programovacím jazykem a více než 5000 matematickými funkcemi systému Maple 16 poskytuje prostředky při řešení různých typů problémů.“

Dr. Amir Khajepour, profesor a výkonný ředitel WatCAR (Waterloo Center for Automotive Research) je dlouhodobým zastáncem systému Maple. Je velmi nadšen z vylepšení a novinek v Maple 16. „Užívám Maple při různých příležitostech a to zejména pro vytváření komponent větších projektů, které potřebují složité, rozsáhlé výpočty, interaktivní přístupy řešení, vizualizace a možnosti tvorby reportů. Spolu s matematickým výpočetním jádrem, jeho výkonností a rozhraním, možnostem programováním a jinými vlastnostmi, mi právě nová verze Maple 16 má hodně co nabídnout pro všechny mé aktivity.“

Maple 16 je dostupné v anglickém, japonském jazyce s možnými jazykovými balíčky pro francouzštinu, čínštinu, španělštinu, korejštinu, řečtinu, maďarštinu a brazilskou portugalštinu.

O firmě Maplesoft
Maplesoft , dceřiná společnost Cybernet Systems Co, Ltd v Japonsku, je přední poskytovatel vysoce výkonných softwarových nástrojů pro strojírenství, vědy a matematiku. Maplesoft ve svých produktech prosazuje filozofii, že se skvělými nástroji mohou lidé dělat velké věci.
Klíčové technologie firmy Maplesoft zahrnují nejmodernější symbolický výpočetní systém a revoluční fyzikální modelovací techniky, které dohromady umožní vytvoření špičkových nástrojů pro návrh, modelování a vysoce výkonné simulace.
Inženýři, vědci a matematici používají produkty firmy Maplesoft, aby mohli pracovat lépe, rychleji a chytřeji. Produktová řada firmy Maplesoft obsahuje Maple , software pro technické výpočty a dokumentace, a MapleSim , vysoce výkonný systém modelování a simulace nástroj pro fyzické systémy.
Firma Maplesoft také umožnila zásadní posun v technickém vzdělávání prostřednictvím svých nástrojů Clickable Math  a Clickable Engineering , které poskytují výkonné matematické nástroje prostřednictvím vizuálních, interaktivní metod. Smyslem tohoto posunu je vytvoření technologie, která umožní studentům a učitelům zaměřit se na koncepty, nikoliv nástroje.
Zákazníky firmy Maplesoft jsou například firmy: Ford, BMW, Bosch, Boeing, NASA, Kanadská vesmírná agentura, Canon, Motorola, Microsoft Research, Bloomberg, a DreamWorks, působící v oblasti automobilové, letectví, elektroniky, obrany, energetiky, finančnictví a zábavy. Přes 90% výzkumných organizací a univerzit na celém světě včetně MIT, Stanford, Oxford, NASA Jet Propulsion Laboratory a U.S. Department of Energy již používají řešení od firmy Maplesoft pro vylepšení nejen vzdělávání, ale i výzkumné aktivity. Pro více informací navštivte webové stránky firmy Maplesoft – www.maplesoft.com.

O firmě Cybernet Systems
Cybernet Systems v Japonsku poskytuje celosvětová řešení a služby v oblatech CAE a IT. Pro více informací navštivte tento odkaz.

Mohlo by vás zajímat: