Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Výkonné 22nm procesory Intel Core s 3D tri-Gate tranzistory

Úterý, 24 Duben 2012 13:13

Tags: Hardware | Intel | Procesory

3gate_1217Intel představil čtyřjádrové procesory třetí generace Intel Core, které nabízejí výrazný nárůst výpočetního i grafického výkonu. Dodávají se v provedení pro vysoce výkonné stolní počítače, mobilní zařízení i ve verzi AIO. Jde o vůbec první čipy, které byly vyrobeny za použití 22nm technologie s 3D tri-Gate tranzistory. Kombinace pokročilé tranzistorové technologie 3-D tri gate a architektonických vylepšení umožňuje oproti předchozí generaci čipů zdvojnásobit výkon při zpracování 3D grafiky a HD videa.
Výsledkem je silný vizuální výkon, jenž uživateli výrazně pomůže v takových oblíbených činnostech, jako je například editace fotografií, surfování po webu, sledování filmů v HD nebo hraní počítačových her. Výkon mikroprocesoru vzrostl až o 20 procent, nové technologie urychlují tok dat z čipu a na čip.

V příštích měsících budou na trh uvedeny další verze třetí generace procesorů Intel Core. Ty budou pohánět novou vlnu systémů od zařízení a laptopů typu Ultrabook přes servery až po inteligentní systémy v maloobchodě, zdravotnictví a dalších odvětvích.

Výkonnostní nárůst, jímž se vyznačují nové procesory, je možný především díky revoluční trojrozměrné struktuře nových tranzistorů Intel. Až dodnes počítače, servery a další zařízení používaly výhradně dvourozměrných plochých tranzistorů. Rozšíření tranzistoru o třetí rozměr umožnilo zvýšit jeho hustotu a vtěsnat do každého čtverečního milimetru těchto nových procesorů více funkcí.

22nm_1217Vývojáři Intelu rovněž změnili grafickou architekturu procesorů Intel Core třetí generace, což vedlo k obrovskému nárůstu celkového vizuálního výkonu.

Třetí generace procesoru Intel Core s grafikou Intel HD Graphics 4000 nabízí ve srovnání s procesorem předchozí generace až dvojnásobný výkon v trojrozměrné grafice. Podporuje Microsoft DirectX 11, Open GL 3.1 a OpenCL 1.1.

Výrazně roste i úroveň on-line videa a očekává se, že letos bude právě video tvořit polovinu všech dat komunikovaných po internetu. Nové procesory disponují technologií Intel Quick Sync Video 2.0, která umožňuje konverzi videa až dvakrát rychleji, než tomu bylo u procesorů z loňského roku, a dokonce šestkrát rychleji než u procesorů starých pouhé dva roky.

Procesory Intel Core třetí generace nabízejí také nové funkce zabezpečení včetně Intel Secure Key a Intel OS Guard, sloužící k lepšímu zabezpečení osobních dat a identity. Platformy postavené na nových procesorech nabídnou mimo jiné rychlejší přenos dat, který zajišťuje USB 3.0 integrovaná do Series 7 Platform Controller Hub (PCH) a PCI Express 3.0 integrované do procesoru.

Mohlo by vás zajímat: