Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Autodesk kupuje Socialcam

Úterý, 17 Červenec 2012 21:04

Tags: Aplikace | Autodesk | Smartphone | Socialcam | Video

Autodesk_Socialcam-1229Společnost Autodesk podepsala definitivní smlouvu o koupi Socialcamu za kupní cenu ve výši přibližně 60 miliónů dolarů. Socialcam je populární mobilní sociální aplikace a služba pro zachytávání, editaci a sdílení videa, která byla uvedena v roce 2011. Tato transakce by měla být dokončena ve třetím čtvrtletí fiskálního roku společnosti Autodesk roku 2013 (tedy do 31. října 2012) a podléhá běžným podmínkám. Socialcam je aplikace a on-line služba pro chytré telefony, která umožňuje snadno zachycovat, upravovat a sdílet videa. 

Aplikace Socialcam je jednou z nejpopulárnějších mobilních grafických aplikací v App Store iOS a na Android tržišti s více než 16 miliony stažení od okamžiku svého uvedení v roce 2011. Autodesk bude upřednostňovat podporu pro stávající Socialcam komunity a zároveň investovat do ladění platformy a rozvoje komplexnější sady nástrojů pro uživatele Socialcamu. Platforma Socialcam by měla také napomoci tomu, aby se technologie Autodesku pro profesionální filmové a video tvůrce stala přístupnější širšímu publiku.

„Video je ideálním prostředkem pro profesionály i spotřebitele jak komunikovat a sdílet své nápady. Jsme rádi, že Socialcam doplní naše rostoucí portfolio služeb, aplikací a komunit pro digitální umění, individuální navrhování a výrobu, domácí design a zábavu. Mobilní výpočetní technika, cloud a sociální média zlepšují a mění způsob, jakým lidé navrhují a vytvářejí projekty,“ uvedl Samir Hanna, viceprezident Autodesk Consumer Group.

Kvůli této transakci se očekává pokles cíleného GAAP zisku na akcii přibližně o 0,06 dolaru (především ve třetím čtvrtletí) ve fiskálním roce 2013. Se zanedbatelnými výjimkami by tato transakce neměla mít žádný vliv na cílený non-GAAP zisk na akcii za celý fiskální rok 2013.
Celou originální tiskovou zprávu najdete zde.

Mohlo by vás zajímat: