Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Integrované řešení pro elektrody od společnosti Delcam

Úterý, 09 Říjen 2012 12:46

Tags: CAD | CAM | Delcam | PowerSHAPE

delcam_electrode_1241Anglická společnost Delcam uvedla na trh komplexní integrované řešení pro design, zpracování a kontrolu elektrod. Toto řešení v sobě zahrnuje CAD software PowerSHAPE, CAM systém PowerMILL a kontrolní software PowerINSPECT. Jádrem celého řešení je PowerSHAPE pro přímé modelování s novým formátem souborů - .Trode. Ten obsahuje všechny informace o každém projektu, včetně designu, který se přímo elektrody netýká, a také výrobní a kontrolní informace. Snadno a jednoduše se dá definovat region, kde bude elektroda použita, vybrat správný tvar, správně nastavit úchytky. Analyzační nástroje zkontrolují úhly úkosu, minimální poloměry, odcházející signál. Seznamy komponent jsou převzaty z Erowa, Hirschman ad System 3R. Uživatelé mohou do databáze přidat i své vlastní standardy a velikosti.

Když je design dokončen, specifikují se potřebná jiskřiště, aby se zajistila funkčnost, což zaručuje PowerMILL. Dají se přidat případné další inspekční body. Poté již jdou do výroby konečné plány. PowerMILL umožňuje automatizaci, pokud firma vyrábí elektrody stejných rozměrů, jednotlivé části mohou být barevně rozlišeny, ze souboru .Trode si program vezme potřebné informace pro nastavení automatické kontroly.

PowerINSPECT také dokáže pracovat s automatickými nastaveními, nicméně jeho síla je při měření zvláštních a různých velikostí, zvláště u nestandardních součástí. Výsledek kontroly je pak přidán do .Trode souboru.


Mohlo by vás zajímat: