Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

CADstudio Inventor Tools 2.3 – nové bonusové nástroje

Čtvrtek, 31 Leden 2013 15:09

Tags: 2.3 | Autodesk | CAD Studio | Inventor | Nástroje | X-Tools

CAD Studio X-Tools 2.3 - 1305CAD Studio uvolnilo novou verzi populárních doplňkových bonusových nástrojů pro Autodesk Inventor 2013 – „Inventor Tools 2.3“ (X-Tools). Uživatelé vylepšené verze Inventoru, Inventor CS+, používají již několik let tuto sadu užitečných rozšiřujících nástrojů zefektivňujících práci v Inventoru. Aplikační sada X-Tools byla nyní aktualizována na novou verzi 2.3, určenou pro 32bitové a 64bitové verze Autodesk Inventoru 2013 a 2012. Vedle stávajících funkcí pro automaticky vyplňované vlastnosti (měřítka, rozměry, souborové vlastnosti, atd.), vedle anotačních nástrojů, či nástrojů pro práci se sestavami obsahuje verze 2.3 řadu novinek.

Nově jsou k dispozici například funkce pro číslování rozpisky. Funkce „Kopírovat pozice“ kopíruje čísla pozic součástí z rozpisky Pouze součásti do strukturované. Příkaz nastaví čísla pozic všech součástí ve struktuře rozpisky Strukturovaná na stejnou hodnotu, jako má tatáž součást v rozpisce Pouze součásti. Čísla pozic sestav potom pokračují v číslování tak, aby nedocházelo k duplicitě čísel pozic. Funkce „Synchronizovat pozice“ synchronizuje čísla pozic z hlavní sestavy do podřízených sestav. Příkaz přepíše čísla pozic strukturované rozpisky ve všech podřízených sestavách podle pozice v aktuální sestavě.

Ve funkcích Náčrtu přibyla funkce pro promítnutí počátku do aktuálního náčrtu nebo pro převod promítnutých hran na konstrukční. Do uživatelského dialogu iVlastností byla doplněna možnost zobrazení a změny materiálu součásti. Automatizaci práce napomáhají nová rozšíření pro modul iLogic - umožňují automaticky vykonávat zadaná makra před a po uložení jakéhokoliv dokumentu Inventoru.


Mohlo by vás zajímat: