Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Funkce GibbsCAMu představené na SolidWorks World 2013

Čtvrtek, 28 Únor 2013 18:59

Tags: CAD | CAM | Gibbs and Associates | GibbsCAM | SolidWorks | SWW 2013

GibbsCAMSolidworks-1309Nové funkce GibbsCAMu byly představeny na konferenci SolidWorks World 2013 pod heslem „Snadnost, rychlost, výkonnost“. Gibbs and Associates, společnost vyvíjející software GibbsCAM k programování CNC obráběcích strojů, prezentovala jako certifikovaný partner na konferenci SolidWorks World 2013 nové funkce GibbsCAMu na součásti vymodelované konstrukčním softwarem SolidWorks. Po načtení součásti do GibbsCAM bylo předvedeno snadné, rychlé a výkonné načtení prvků ze stromu prvků a jejich následné obrobení.

Aby bylo vidět, jak GibbsCAM šetří cenný čas po konstrukční změně součásti, bylo dále ukázáno, jak GibbsCAM načte revidovanou součást, automaticky rozpozná změny, aktualizuje obráběcí procesy a generuje nový NC program. Tím byl dokázán přínos integrace SolidWorks a GibbsCAM při přípravě NC programů a zajištění rychlé reakce na požadavky na technické změny.

Další funkce, která šetří čas uživatelům SolidWorks, je Automatické rozpoznávání prvků v GibbsCAMu (AFR) a Správce děr. Správce děr v GibbsCAMu je integrován s Průvodcem dírami v SolidWorks a umožňuje automaticky načítat, rozpoznávat a obrábět díry. Správce děr načítá všechny atributy na dírách, vytvořených Průvodcem dírami v SolidWorks, a automaticky generuje seznam nástrojů a technologických procesů.

GibbsCAM zachovává i všechny barvy použité na modelech SolidWorks. Protože barvy, použité při konstrukci, často přenášejí informaci o výrobním procesu, zachování těchto barev zlepšuje komunikaci mezi konstrukcí a výrobou, snižuje chybovost a urychluje přípravu NC programů.

Kombinace GibbsCAMu a SolidWorks 2013 poskytuje kompletní CAD/CAM řešení pro většinu výrobních prostředí. Ať už mají součásti jednoduchou geometrii vyžadující pouze 2,5osé frézování nebo 2osé soustružení, nebo složitou geometrii vyžadující použití 5osého obrábění, multifunkčního obrábění nebo dlouhotočných soustružnických center, kombinace SolidWorks a GibbsCAMu optimalizuje proces přípravy výroby. Vlastnosti GibbsCAMu uživatelům pomáhají eliminovat zmetky, snížit časy cyklů a maximalizovat výkonnost, bezpečnost a ziskovost při produkční výrobě na CNC obráběcích strojích.
Stanek GibbsCAM SWW-1309

Stánek GibbsCAMu na SolidWorks Worldu 2013 v Orlandu


Mohlo by vás zajímat: