Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

ASUS zahajuje v ČR prodej karty GeForce GTX Titan

Středa, 06 Březen 2013 08:50

Tags: Asus | GeForce | Grafické karty | GTX | Hardware | Titan

Grafická karta ASUS GeForce GTX-Titan - 1310ASUS tento týden začne v České republice prodávat nejvýkonnější jednočipovou grafickou kartu současnosti - GeForce GTX Titan. Ta je založena na superpočítačové architektuře NVIDIA Tesla K20X a je optimalizovaná pro rozhraní DirectX 11.1 a PCI Express 3.0. Její grafický procesor díky technologii NVIDIA GPU Boost 2.0 dosahuje taktu 876 MHz. Model ASUS GeForce GTX Titan disponuje 6 GB grafické paměti GDDR5 o taktu 6000 MHz. Karta se bude dodávat s uživatelsky přívětivým nástrojem GPU Tweak, s jehož pomocí mohou uživatelé snadno upravovat parametry výkonu prostřednictvím přehledného a zároveň podrobného rozhraní. Doporučená cena karty je 24 990 Kč s DPH.

Technologie NVIDIA GPU Boost 2.0 a nástroj pro ladění grafické karty ASUS GPU Tweak
Karta ASUS GeForce GTX Titan využívá jeden grafický procesor o frekvenci 876 MHz. O takt procesoru se stará technologie NVIDIA GPU Boost 2.0, která umožňuje dosahovat vyšší frekvence jádra, a přitom zaručuje stabilitu a tepelnou účinnost. Uživatelé mají navíc možnost upravovat frekvenci procesoru karty, měnit profily spotřeby energie a řídit teplotu procesoru – to vše z rozhraní NVIDIA GPU Boost 2.0.
Integrován je rovněž speciální nástroj ASUS GPU Tweak, s nímž lze provádět ještě podrobnější ladění výkonu grafické karty. Díky tomu je možné měnit frekvenci jádra i paměti, napětí či rychlost ventilátoru. Kromě toho lze vytvářet samostatné profily pro různé hry a aplikace. Nejnovější verze nástroje GPU Tweak, který byl prověřen u celé řady grafických karet firmy ASUS, využívá intuitivní a přívětivé uživatelské rozhraní.

Grafický výkon na úrovni špičkových superpočítačů
Karta ASUS GeForce GTX Titan využívá konstrukci, která byla odvozena od technologie NVIDIA Tesla K20X. Grafické karty řady NVIDIA Tesla využívají superpočítače, s nimiž pracují grafičtí odborníci, designéři a vědci po celém světě. Karta ASUS GeForce GTX Titan je osazena 2688 jádry CUDA a 384bitovým paměťovým rozhraním pro svých 6 GB grafické paměti GDDR5 o taktu 6 000 MHz. Dokáže proto nabídnout výkon, který si hravě poradí i s nejmodernějšími hrami a multimédii v rozlišení převyšujícím 2560×1600 bodů. Karta dále podporuje plynulý výkon rozhraní DirectX 11.1, a to i v případě, že jsou všechny efekty a grafická nastavení nastaveny na maximum.

Technické parametry

Název modelu

GTX TITAN-6GD5

Grafické jádro

GeForce GTX Titan

Jádra CUDA

2688

Standard sběrnice

PCI Express 3.0

OpenGL

OpenGL 4.3

Grafická paměť

6 GB GDDR5

Zvýšený takt GPU

876 MHz

Základní takt GPU

837 MHz

Takt paměti

6 000 MHz (1 500 MHz GDDR5)

Rozhraní paměti

384bitové

Výstupy

1× dual-link DVI-I

1× dual-link DVI-D

1× HDMI

1× DisplayPort

HDCP kompatibilní

Rozměry

26,7 × 11,1 × 3,8 cm

Technické parametry, obsah a dostupnost produktů se mohou bez předchozího upozornění změnit a mohou se lišit v závislosti na zemi. Skutečný výkon se může lišit v závislosti na aplikacích, způsobu použití, provozních podmínkách a dalších faktorech.


Mohlo by vás zajímat: