Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Česká profi 3D tiskárna DeeOrange za 36 tisíc korun

Čtvrtek, 02 Květen 2013 11:07

Tags: 3D tiskárna | DeeOrange | DO-IT | Hardware

Dee Orange 3d tiskarna-1318Novou profesionální 3D tiskárnu představí už za dva týdny firma DO-IT na veletrhu Reklama-Polygraf 2013 (13. – 16. 5.). DeeOrange má být první cenově dostupnou tiskárnou s parametry profesionálních modelů na našem trhu. Tiskárna zvládne snadno vytisknout například modely staveb, interiérů, nábytku či chybějící součástky, hračky, šperky, šaty a podobně. Nová 3D tiskárna DeeOrange je ryze český výrobek, výhodou je proto také snadná dostupnost poradenství, servisu i náhradních dílů. Kompletní nabídku služeb v oblasti 3D technologií najdou klienti na novém portálu be3d.cz, který v první polovině května plně nahradí dosavadní portál tisknu3D.cz.

Tiskárna DeeOrange má ve své cenové kategorii některé unikátní parametry – je celozakrytá, což zajišťuje stabilní teplotu nezbytnou pro kvalitní tisk větších modelů. Dále má přesnější pohyb trysky a má nadčasový design.
Pokud se 3D tisk stane součástí firemní obchodní strategie a konkurenční výhodou, vyplatí se koupit si vlastní 3D tiskárnu. Vstupní investice by se podle Davida Miklase, zástupce firmy DO-IT, měly zákazníkovi vrátit průměrně už po třiceti zakázkách. Samotný provoz je velmi levný – kilogram materiálu vyjde na přibližně 700 korun bez DPH. Jinými slovy, 3D tiskárna by musela nepřetržitě pracovat asi týden, než by celou kilovou špulku plastu spotřebovala. Materiál je momentálně dostupný v pěti různých barvách a časem přibudou další.

Technické parametry 3D tiskárny DeeOrange

Tisková plocha: 100 × 100 × 100 mm
Přesnost X/Y: ±0,1 mm
Přesnost Z: 0,25/0,125/0,08 mm
Tryska (možnost volby): 0,5/0,4 mm
Hmotnost: 25 kg
Maximální rychlost: 40-50 mm/s
Maximální teplota trysky: 260° C
Rozměry: 400 × 380 × 354 mm
Vyhřívaná tisková podložka: ano
Cena bez DPH: 35 850 Kč
Cena s DPH: 43 379 Kč


Společnost DO-IT svoji novou 3D tiskárnu DeeOrange vůbec poprvé představí široké veřejnosti na stánku portálu be3D v rámci veletrhu Reklama-Polygraf 2013, který se uskuteční ve dnech 14. až 16. května v prostorách PVA EXPO v Praze. Na veletrhu lze navíc využít mimořádné dvacetiprocentní slevy na nákup tiskárny, nebo se zapojit do soutěže o jednu tiskárnu zdarma. Svoji předpremiéru si DeeOrange odbyla na veletrhu For Industry 2013, kde u odborné veřejnosti vzbudila velký zájem.

DeeOrange je kompatibilní se všemi PC, software pro obsluhu je k tiskárně dodáván zdarma – obojí je český autorský výrobek společnosti DO-IT. 3D model lze vytvořit v jakémkoli 3D programu – jedinou podmínkou je podpora exportu do formátu STL. Od poloviny května bude DO-IT v češtině nabízet také vlastní modely na portálu www.be3d.cz. Do té doby lze hotové modely k 3D tisku zdarma stáhnout například z webového portálu jako je www.thingiverse.com.

DeeOrange umí tisknout buď z materiálu PLA, nebo ABS. PLA je plast, který se vyrábí z kukuřičného škrobu, je ekologický a rozložitelný ve vodě – jinými slovy „nature friendly“. ABS je materiál, ze kterého se vyrábí například Lego – jde tedy o takřka nezničitelný, pevný a odolný plast. Oba materiály se prodávají na kilogramy a jsou navinuté na cívkách.


Mohlo by vás zajímat: