Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Soutěž DS Design Challenge 2014 na téma Pražská zkušenost

Čtvrtek, 14 Listopad 2013 15:29

Tags: 3. ročník | AutoDesign&Styling | Challenge | Dassault | Design | Soutěž | Systèmes

dsdc-1346Společnost Dassault Systèmes s časopisem AutoDesign&Styling vyhlašují třetí ročník mezinárodní soutěže pro mladé designéry. Letošní zadání vyzývá účastníky, aby čerpali inspiraci z jedinečné atmosféry Prahy a navrhli pro místní obyvatele i návštěvníky libovolné předměty určené k běžnému užívání. Soutěž podporovaná občanským sdružením Czechdesign a tabletovým magazínem Dotyk je otevřená pro designéry z celého světa. Vítězný projekt by měl navrhnout uživatelsky přívětivý a ekologický koncept a přitom odrážet osobitý charakter Prahy jakožto atraktivního evropského města proslulého architekturou a stovkami pamětihodností.

Cílem soutěže je ilustrovat skutečnost, že design má potenciál zlepšit lidem život, a také prokázat, že design není záležitostí luxusu, nýbrž pohodlí. Soutěž Dassault Systèmes Design Challenge je nedílnou součástí dlouhodobého úsilí podporovat mladé talenty. Předchozích dvou ročníků soutěže organizované v Praze se zúčastnilo téměř 150 designérů, především studentů. Někteří z nich se již vydali na profesionální dráhu. Diego Garcia, vítěz ročníku 2011, nyní působí ve společnosti SEAT a loňský vítěz Riten Gojiya pracuje ve společnosti Honda Europe.
Všechny podrobnosti o soutěži Dassault Systèmes Design Challenge 2014 najdete na webových stránkách magazínu AutoDesign&Styling, kde se zájemci také mohou zaregistrovat a odevzdat projekt. Termín odevzdání návrhů je 28. února 2014. Projekty následně vyhodnotí porota nezávislých odborníků složená z profesionálních designérů, vysokoškolských pedagogů a konzultantů. Vítězové budou vyhlášeni v březnovém vydání časopisu AutoDesign&Styling a v tabletovém magazínu Dotyk. Autor nejlepšího návrhu získá odměnu ve výši 1 000 eur, druhý nejlepší pak 500 eur a odměna za třetí místo činí 300 eur.
Pořádání nového ročníku ocenila Anne Asensio, viceprezidentka pro Design Experience ve společnosti Dassault Systèmes a předsedkyně poroty obou minulých ročníků, slovy: „Jsme skutečně rádi, že vyhlašujeme třetí ročník soutěže, a zavedli jsme tak již malou tradici. Věříme, že letošní téma osloví mnoho zájemců ze všech koutů světa a že jim účast pomůže rozvinout designérskou kariéru.”


Mohlo by vás zajímat: