Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Solidworks na platformě 3DExperience je Solidworks Mechanical Conceptual

Sobota, 01 Únor 2014 17:24

Tags: 2014 | Conceptual | Mechanical | SolidWorks | World

Connected 3 3DIM1-1405Společnost Dassault Systèmes představila na SolidWorks Worldu 2014 v San Diegu novou aplikaci Solidworks Mechanical Conceptual na platformě 3DExperience. Reaguje tak na proměny ve světě navrhování. Ten se více orientuje na „sociální aspekty“, spoléhá ve větší míře na spolupráci a je konceptuálnější. Solidworks Mechanical Conceptual na platformě 3DExperience je ztělesněním těchto idejí. Dassault Systèmes tak nyní nabízí své výkonné aplikace, obsah a služby i komunitě Solidworks. Zcela poprvé může výrobní průmysl využívat přelomovou sociální platformu, která podporuje jak globální komunitu Solidworks, tak novou generaci řešení pro celosvětovou komunitu Catia.

Díky tomu se značně prohloubí možnosti spolupráce pro uživatele Solidworks. Řešení Solidworks Mechanical Conceptual je již instalováno ve výrobních prostředích u řady klientů. Kombinuje prvotřídní technologie navrhování od společnosti Dassault Systèmes s přehledným rozhraním Solidworks. Zjednodušuje a zefektivňuje konceptuální technické navrhování a uživatelům umožňuje vyvíjet, dokumentovat a vybírat nejlepší koncepty, kterými osloví klienty a pomohou jim získávat zakázky.
K hlavním výhodám nového řešení Solidworks založeného na platformě 3DExperience od Dassault Systèmes patří online spolupráce prostřednictvím zabudovaných cloudových funkcí. V rámci Solidworks Mechanical Conceptual je tak integrován sociální aspekt konceptuálního navrhování a rozhodování.
Social 3 Any Device2-1405

Solidworks Mechanical Conceptual je modelovací prostředí zaměřené na čtyři klíčové prvky konceptuálního navrhování a konstruování:

  • Konceptuální: Uživatelé mohou vytvářet a rozvíjet nové výrobky rychle a bez překážek. Své nápady mohou automaticky zachytit a kdykoliv se k nim vrátit.
  • Instinktivní: Uživatelé mohou vytvářet návrhy s flexibilními a instinktivními nástroji a v nestrukturovaném modelovacím prostředí s přímou možností úprav.
  • Sociální: Důvěrně známé nástroje na spolupráci v interaktivním prostředí 3DEXPERIENCE umožňují uživatelům čerpat ze společné informační databáze společnosti, zákazníků i prodejců.
  • Propojené: Spolupráci podporují možnosti automatického ukládání iterací, data zůstávají v bezpečí, aktualizovaná a přístupná odkudkoliv, kdykoliv a na jakékoli hardwarové platformě.

Řešení SOLIDWORKS Mechanical Conceptual bude k dispozici od dubna 2014.  
Další informace naleznete zde.

Poznámka redakce: O tomto produktu jsme již psali v souvislosti s loňským SolidWorks Worldem 2013. Od té doby, jak je napsáno výše, byl nasazen u několika zahraničních zákazníků, kteří si ho vešměs pochvalují.  Uvidíme, jak to bude u našich uživatelů. Především je nutné zdůraznit, že jde o cloudové řešení, kterému vysoké procento našich uživatelů a manažerů nedůvěřuje. Dalším aspektem je cena. Ta na jednoho uživatele a měsíc činí 249 eur (v Americe tu samou částku, ale v dolarech). Jistě, zaúčtování je jiné, nejde o investici, jako v případě nákupu „krabicového“ softwaru. Ale bude to našimi uživateli akceptováno?
Hlavním vylepšením oproti verzi uvedené v loňském roce je podle slov Kishora Boyalakuntly, ředitele produktového managenetu, zavedení možnosti sociální spolupráce - mezi inženýry, inženýry a ne-inženýry a mezi ne-inženýry. Každá společnost má své zákazníky, a proč by nemohli přispívat svými připomínkami už při přípravě konceptu návrhu. Jako příklad byla uvedena společnost zabývající se konstrukcí nástrojů pro lékaře, kteří mohou svými nápady ovlivňovat vývoj nových produktů. Spolupráce je velkou částí konceptuálního návrhu a Solidworks Mechanical Conceptual zavedením spolupráce umožní společnostem vyvíjet nové produkty rychleji. Uživatel tohoto produktu si může vytvořit nekonečné množství komunit, do kterých si pozve lidi, se kterými chce spolupracovat a přidělí jim privilegia.
Na vývoji tohoto produktu se stále pracuje a již nyní jsou připravena další vylepšení, která budou zveřejněna v příštích měsících.
Velmi probíranou je otázka bezpečnosti dat. Kishore Boyalakuntla k tomu říká: „Data v cloudu jsou mnohem bezpečněji uložena, než když je máte například ve svém notebooku. Nejsou zde uloženy klasické datové soubory, jak je známe, ale databáze. A bez Solidworks Mechanical Conceptual jsou tato data nečitelná.“
Klient, ve kterém je možné navrhovat, pracuje dnes pouze na Windows. Ostaní, jako data management, spolupráce nebo dashboard jsou na bázi webu a je k nim možno přistupovat prostřednictvím webového prohlížeče z libovolného operačního systému. Údajně přijdou nové verze, kdy mude možno navrhovat i pod jinými operačními systémy.


Mohlo by vás zajímat: