Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nejuniverzálnější 3D tiskárna Stratasys Objet500 Connex3

Pondělí, 10 Únor 2014 14:55

Tags: 3D tiskárna | Barva | Connex3 | Hardware | Objet500 | Stratasys

Objet500-1407O této tiskárně jsme sice již psali, ale minulý týden přišla další zpráva, a proto přidáváme nové informace. Na vlastní oči jsme ji také mohli vidět v pavilonu partnerů konference SolidWorks World 2014 v San Diegu. Oficiální oznámení této průkopnické 3D tiskárny Objet500 Connex3 s tiskem pomocí barevného multi-materiálu přišlo do naší pošty 6. února. Barevná multi-materiálová 3D tiskárna Objet500 Connex3 Color, která může podstatně změnit průběh návrhu výrobků či inženýrské a výrobní procesy, nabízí jedinečnou třítryskovou technologii, která kombinuje kapičky tří základních materiálů pro výrobu dílů s prakticky neomezenými kombinacemi pevných, pružných a transparentních barevných materiálů, stejně jako barevných digitálních materiálů – to vše v jednom cyklu tisku.

Tato schopnost dosáhnout charakteristiky sestavené části bez montáže a barvení významně šetří čas. To pomáhá výrobcům produktů ověřovat návrhy a činit správná rozhodnutí ještě před spuštěním výroby a uvádět produkty na trh rychleji.
Tuto tiskárnu si jako beta testeři vyzkoušeli inženýři z Trek Bicycle ve Waterloo, stát Wisconsin. Používají Objet500 Connex3 Color multi-materiálovou 3D tiskárnu pro posuzování a testování příslušenství, jako jsou kryty řetězů kol a rukojeti řídítek před jejich skutečnou výrobou. „3D tiskárna Objet500 Connex3 změnila způsob naší výroby v Treku, rozšířila naše tradiční, časově náročné CNC procesy rychlými, iterativními a realistickými prototypy a funkčními zkouškami,“ řekl Mike Zeigle, manažer skupiny vývojářů v Treku. „Nyní vyrábíme součásti jízdních kol, které vypadají a jsou stejné i na dotyk, jako výrobní díly. Zvláště nadšeni jsme proto, že tiskneme naše modely ve 3D přímo v barvě. To dává našim designérům možnost graficky barevně zmapovat místa kontaktních částí jezdce a kola, kde dochází k tlakovému namáhání, jako jsou sedadla a rukojeti. To samé děláme pomocí údajů o namáhání v MKP a CFD pro nosné komponenty kola.“
bryleprilba-1407

Kombinace tří základních barevných materiálů vytvářejí spektrum zářivých barev
Podobně jako u 2D inkoustové tiskárny, jsou kombinovány tři barevné materiály – VeroCyan, VeroMagenta a VeroYellow – k vytvoření stovek živých barev. Tyto barevné materiály sdružují širokou škálu fotopolymerových materiálů PolyJet od Stratasysu včetně digitálních materiálů, tuhé, gumě podobné, transparentní a vysokoteplotní materiály pro simulaci standardních a vysokoteplotních technických plastů.

Další prvenství: Flexibilní materiály v barvě*
Barevná multi-materiálová 3D tiskárna Objet500 Connex3 má také šest palet nových, gumě podobných barevných materiálů Tango, od neprůhledných po transparentní, v různých stupních tvrdosti, určených pro automobilový a spotřební průmysl, sportovní potřeby a módu.
paleta barevgalose 1407

 

 

 

 

 „Od svého uvedení v roce 2007 připravila 3D tisková multi-materiálová platforma Objet Connex cestu pro vývoj pokročilých 3D tiskových materiálů s unikátními mechanickými a tepelnými vlastnostmi,“ řekl Igal Zeitun, viceprezident produktového marketingu a prodejních operací Stratasys. „Barevná multi-materiálová 3D tiskárna Objet500 Connex3 produkuje modely a součásti pomocí fotopolymerů v živých barvách, takže můžete vytvářet barevné modely od ověřovacích konceptů po předvýrobní pokusné série. Věříme, že tato jedinečná barevná multi-materiálová 3D tiskárna Objet500 Connex3, jako první opravdová víceúčelová 3D tiskárna, vám umožní v dopoledních hodinách vymyslet produkt a odpoledne jej držet v ruce, s přesně zamýšlenými barvami, vlastnostmi materiálu a povrchovou úpravou.“

Tiskárna Objet500 Connex3 je komerčně k dispozici už nyní a je prodávána prostřednictvím rozsáhlé celosvětové sítě prodejců Stratasysu.
* Flexibilní materiály v barvě by měly být komerčně dostupné ve 2. čtvrtletí 2014.
Objet500 SWW-1407
Objet500-inside-1407


Mohlo by vás zajímat: