Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Dassault Systèmes expanduje na další trhy

Pondělí, 10 Únor 2014 16:36

Tags: 3DEXPERIENCE | Bernard Charlès | Dassault | Finanční výsledky | SolidWorks | Systèmes

Bernard Charles-1407Společnost Dassault Systèmes oznámila finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí a celý rok 2013 (nerevidované podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IFRS). Ke dni 5. února 2014 byly nicméně revidovány představenstvem společnosti. K zajímavým nerevidovaným výsledkům společnosti za rok 2013 patří například údaj o objemu prodeje v rámci divize Solidworks za čtvrté čtvrtletí, který se zvýšil o 5 %. Čtvrté čtvrtletí bylo úspěšné také pro řešení Version 6 a v zemích s rychle rostoucími ekonomikami se tržby za čtvrté čtvrtletí zvýšily až o 14 %, nejvyšší nárůst byl zaznamenán v Číně a Indii. Během roku 2013 společnost získala 19 500 nových zákazníků.

Společnost rozšiřuje působení na další cílové trhy, a to především v segmentu řízení výroby s řešením Apriso a v oblasti digitálního marketingu s řešením RTT. Prostřednictvím připravované akvizice společnosti Accelrys se Dassault Systèmes zaměří i na oblast molekulární chemie. Inovované portfolio 3DExperience Release 2014x naváže na úspěšný Lighthouse Program. Finanční očekáváni v roce 2014 zahrnují organický růst příjmů z prodeje licencí, akvizici RTT a zvýšený dopad změn kursu jenu.

„Pouhé dva roky po oznámení rozhodnutí stát se v budoucnu společností 3DExperience přinášejí nasazení našich specializovaných řešení významné výhody klientům i jejich koncovým zákazníkům,“ uvedl Bernard Charlès, generální ředitel a předseda představenstva Dassault Systèmes. „Vedle využití řešení určených jednotlivých odvětvím se řada významných zákazníků připravuje i na implementaci architektury V6. Tato nasazení, například to probíhající ve společnosti Renault, dokládají schopnost architektury V6 podporovat koncept ,jednoho zdroje pravdy‘ v rámci celosvětových aktivit firem.“


Mohlo by vás zajímat: