Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Seznam.cz vstupuje majetkově do společnosti TopGis

Čtvrtek, 09 Říjen 2014 09:50

Tags: Byznys | GIS | GISonline | Mapy.cz | Seznam.cz | Společnost | TopGis

auto-mobilniho-mapovani-1441Seznam.cz se stává majitelem 30% podílu ve společnosti TopGis. Zahajuje tak užší spolupráci nejen na sběru, ale i prodeji geodetických dat. Společnost TopGis nadále bude získávat data a nabízet související služby, jako jsou například letecké a mobilní snímkování či pasportizace. Seznam.cz se v rámci akvizice stává technologickým a finančním partnerem. Vkládá do spolupráce technologii pro mobilní snímkování (tedy pro focení Seznam.cz Panorama) a zároveň společnosti TopGis poskytuje vlastní data k dalšímu propojení a užití. Pro službu Mapy.cz jsou klíčové aktuální mapové podklady.

V rámci mapování však vzniká mnohem větší množství dat, než která dává smysl na Mapy.cz zobrazovat. Jedná se například o kompletní informace o tom, kde jsou jaké dopravní značky, informace o venkovních kabelových rozvodech a sítích, hustotě zástavby a podobně. O tato data pak mají zájem například úřady, případně specializované soukromé společnosti, které s nimi dále pracují. Pro ně vyvíjí Seznam.cz novou komerční webovou službu GISonline, kde si mohou data analyzovat a zpracovávat pro své potřeby. To se týká jak tuzemských, tak i zahraničních firem. Seznam.cz zajišťuje technologické řešení GIS portálu – garantuje jeho vývoj a dostupnost. Společnost TopGis bude exkluzivním prodejcem výsledného řešení.
Portál GISonline nyní funguje v neveřejné pilotní verzi. Dokončen by měl být do konce tohoto roku. Seznam.cz spolu se společností TopGis mezitím pracuje na rozšiřování klientské sítě nejen mezi úřady a firmami v ČR, ale nabízí řešení i za hranicemi ČR.


Mohlo by vás zajímat: