Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Staňte se kreativním vývojářem s MakerBot Labs

Středa, 01 Listopad 2017 09:58

Tags: 3D tisk | Extruder | Komunita | Labs | MakerBot | Materiály | Trysky

MakerbotLabs-1744MakerBot Labs je experimentální platforma pro techniky a vývo­jáře, kteří vytvářejí, přizpůsobují a spolupracují na řešeních 3D tisku pro MakerBot. Vznikla díky zpětné vazbě od pokročilých uživatelů služby MakerBot, kteří chtějí využít svého inovačního potenciálu a rozšiřovat své zkušenosti s procesy 3D tisku. MCAE Systems jako distributor řešení MakerBot pro český a slovenský trh přináší tuto možnost i lokálním nadšencům. MakerBot Labs nabízí svobodu experimento­vání s pokročilými funkcemi 3D tisku i s různými materiály. Umožňuje silné testovací prostředí pro posunutí hranic 3D tisku, současně však s volbou kdykoliv z tohoto prostředí odejít.

Získejte tvůrčí volnost pro své experimenty a inovace!

Experimentální extruder
Experimentální extruder „MakerBot Labs Experimental Extruder“ je určen pro pokročilého uživatele, který chce na své 3D tiskárně MakerBot posunout limity až za hranice možností. Extruder je kompatibilní se všemi 3D tiskárnami MakerBot 5. generace a novějšími, a je dodáván v sadě se 4 různými tryskami. Produkt umožňuje uživateli experimentovat s různými materiály a nastavením. Jednou z velmi zajímavých funkcí bude testovací mód s 0,8mm tryskou, která je experimentální a bude dodávána bez jakékoliv záruky. Také technická podpora bude poskytována pouze přes komunitu MakerBot Labs.

Konstruovaný pro experimenty
Upraveným tepelným jádrem a bezpečnější tepelnou bariérovou trubicí byl experimentální extruder přepracován tak, aby byla usnadněna výměna trysek. Navíc je možné si stáhnout data a vytisknout speciální přípravek (Experimentální extruder Jig), který zajišťuje stabilnější uchycení extruderu.

Kreativní flexibilita s širokou škálou materiálů
Díky výměnným tryskám a volnému přístupu k vlastním tiskovým profilům jsou posouvány hranice 3D tisku MakerBot a nadšenci mají volnou ruku pro všechny své experimenty.

Rychlostní závod
Členové MakerBot Labs mohou tisknout se stávajícími PLA materiály na dodaných tryskách s velkým průměrem a výrazně tím zkrátí celkový čas tisku až o 75%.

Experimenty s materiály
Je možné zkoušet materiály, které jsou dostupné pro komunitu MakerBot Labs nebo experimentovat s vlastním materiálem.

Dostupné materiály:

colorFabb bronzeFill
colorFabb copperFill
colorFabb corkFill
colorFabb woodFill

Výrobci filamentů, kteří se chtějí stát partnerem společnosti MakerBot Labs, mohou kontaktovat MakerBot na adrese labs@makerbot.com.

Možnost volby přechodu z ostré verze na testovací
Smart Extruder+ lez snadno vyměnit za Experimentální extruder a tím rozšířit možnosti pro realizaci vlastních nápadů.

Uložení a sdílení profilů 3D tisku
Pomocí experimentálního extruderu a dalšího hardwaru MakerBot Labs lze získat přístup k pokročilému nastavení tisku. Jakmile členové Makerbot Labs objeví nejvhodnější nastavení pro zvolený materiál, uloží vlastní profil materiálu a mohou jej sdílet s celou komunitou MakerBot Labs Thingiverse.

Výběr oblíbených tiskových profilů
Výběr, spolupráce, diskuze i stahování. MakerBot Labs Thingiverse je komunita otevřená diskusím o profilech tisku z různých materiálů, o softwarových rozhraních API i hardwarovém nastavení.


Mohlo by vás zajímat: