Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Xerox představil Iridesse na výstavě Reklama Polygraf

Středa, 30 Květen 2018 10:14

Tags: 6 barev | CMYK | Hardware | Iridesse | Polygraf | Produkční tisk | Reklama | Výstava | Xerox

DSC05663Seznámení s první šestibarevnou digitální platformou světa, pro­du­k­čním tiskovým strojem Xerox Iridesse přináší expozice společnosti Xerox na letošní výstavě Reklama Polygraf (29.-31. 5. 2018) v Praze-Letňanech. Xerox Iridesse ze sebe chrlí kvalitní tisky s parciálním zušlechtěním a s úžasnými duhově metalickými odstíny, a to jedním průchodem tiskovým strojem. Boří zažité představy o digitálním tisku kombinací nejvyššího stupně automatizace tiskového procesu s uni­ká­t­ní­mi metalickými tiskovými efekty. Reaguje na trendy moderní po­ly­gra­fie, kdy je třeba maximálně zjednodušit tiskovou výrobu a zá­ro­veň nabídnout nové typy tiskových produktů.

Stroj má spolehlivý a výkonný tiskový server, EFI Fiery HyperRIP+APPE a volitelné automatizované workflow Xerox FreeFlow Core. K jednodušší výrobě náročných zakázek přispívá možnost rychlého přechodu mezi různými typy médií v jedné zakázce (Mixed Media Xceleration - MMX) a knihovna médií. Dvě výměnné tiskové jednotky (single pass) a automatické nastavení stroje dovolují zvládat více zakázek za směnu. K dispozici jsou nové typy zařízení pro dokončování - in line modul na výrobu publikací s vazbou V1 včetně úpravy tvaru hřbetu (square fold) a trojřezu.
Stroje Xerox Iridesse jsou okamžitě dostupné, orientační cena tiskárny se základní CMYK jednotkou je 3 milióny korun.

Technické parametry

Doporučené zatížení   225 000 – 475 000 výtisků/měsíc
Rychlost (A4)   120 str/min (v celém rozsahu gramáží)
Rozsah gramáží   52 – 400 g/m2 (interní zásobníky)
Minimální velikost média   182 × 182 mm
Maximální velikost média   330 × 488 mm
Soutisk   ± 0,5 mm
Rozlišení RIP   1200 × 1200 dpi, 10 bitů/pixel
Tiskové rozlišení   2400 × 2400 dpi, 1 bit/pixel
Automatizace   Full-Width Array

 DSC3516-1822

Stroj Iridesse Production Press v plné sestavě, jak byl k vidění na výstavě Reklama Polygraf.

DSC05641-1822

Xerox i pro tento rok zajistil svůj tradiční kalendář vydávaný u příležitosti výstavy Reklama Polygraf. Každý rok přichází s novým designem a tématem a vždy začíná a končí v květnu. To proto, že je rozdáván návštěvníkům stánku, tak aby jim nechyběly kalendářní měsíce do příští výstavy, a zároveň nepřebývaly měsíce, které už nikdo nevrátí. Kalendář nafotil Dušan Novotný z Xeroxu, jehož fotky jsou pro tento účel využívány každoročně. Také modelky jsou ze Xeroxu, a to včetně generální ředitelky Veroniky Brázdilové. Protože letos Xerox představuje zcela unikátní novou technologii stroje Xerox Iridesse Production Press, byl pro kalendář použit koncept krásy s použitím metalických barev. Líčení modelek iridescentními barvami má „na svědomí“ Soňa Mikšovská, také z Xeroxu. Nalíčení vyniknou právě díky technologii nově nabízené zákazníkům. Kalendář je vytištěn v režimu CMYK se dvěma přídavnými metalickými barvami – stříbrnou a zlatou, a to v jednom tiskovém průchodu. Stříbrná barva je tištěna jako první podkladová vrstva a díky CMYK přetisku je možné vytvořit řadu metalických odstínů.

DSC05678

 


Mohlo by vás zajímat: